Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

"Criterium du Dauphine" sestajā posmā Neilands ierindojas 35. vietā

Emils Ozerinskis

"Criterium du Dauphine" sestajā posmā Neilands ierindojas 35. vietā
Krists Neilands. Foto: lrf.lv

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands piektdien "Criterium du Dauphine" sestajā posmā ieņēma 35. vietu, Toms Skujiņš bija 115. pozīcijā, kamēr Emīls Liepiņš ierindojās 128. vietā. Tikmēr Nīderlandē notiekošā velobrauciena "ZLM Tour" (UCI kat.2.1) trešo posu noslēdza 43. vietā.

Pēc ceturtdienas posma, kuru masveida kritiena dēļ apturēja, piektdien riteņbraucēji "Criterium du Dauphine" mēroja 174,1 kilometru ar ceturtās un otrās kategorijas kāpumiem, kā arī augstākās grūtības pakāpes "hors categorie" kāpumu finišā. Dienas atrāviena grupa iekrāja sešu minūšu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, bet pirms pēdējā kāpuma tā saira un peletons panāca bēgļus.

Pēdējos pārsimt metros notika cīņa starp Primožu Rogliču ("Bora-hansgrohe") un Toma Skujiņa komandas biedru Džūlio Čikoni ("Lidl-Trek"). Slovēnis itāli pārspēja par trīs sekundēm, pats finišējot četrās stundās 19 minūtēs un 59 sekundēs. Trešais bija uzvarētāja komandas biedrs krievs Aleksandrs Vlasovs, kurš atpalika 11 sekundes, bet vēl pēc divām sekundēm finišēja Krista Neilanda komandas biedrs kanādietis Dereks Džī ("Israel - Premier Tech").

Neilands zaudēja piecas minūtes un 12 sekundes, Skujiņš - 23 minūtes un 20 sekundes, bet ceturtdien kritienā cietušais Liepiņš - 27 minūtes un 11 sekundes.

Astoņu dienu velobrauciens, kas ir vienas no iesildošajām sacensībām prestižajam "Tour de France", noslēgsies svētdien.

"ZLM Tour" trešajā posmā riteņbraucēji veica 179,4 kilometrus pa līdzenumu ar finišu Limburgā. Finiša spurtā pirmās četras vietas aizņēma nīderlandieši, uzvaru izcīnot Pēteram Shultingam ("Diftar"). Vadošā grupa finišēja trīs stundās 54 minūtēs un 26 sekundēs, bet vēl pēc astoņām sekundēm posmu beidza grupa, kurā ceturtais bija Pluto ("Beat").

Pēc trīs posmiem kopvērtējumā līderis ir beļģis Rūne Herregods ("Intermarche-Wanty"), bet Pluto atpaliek vienu minūti un 39 sekundes, kas dod 51. vietu. Sprintā iekrātajos punktos latvietis ir 21. pozīcijā. Otrajā posmā Pluto bija desmitais. Arī pērn vienā no posmiem Pluto finišēja desmitajā vietā.

Izmantotie resursi:
LETA