Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Evenpūls uzvar individuālajā braucienā, "Tour de France" līderis joprojām Pogačars

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Evenpūls uzvar individuālajā braucienā, "Tour de France" līderis joprojām Pogačars
Tadejs Pogačars. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA. Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenpūls piektdien uzvarēja prestižā velobrauciena "Tour de France" septītajā posmā, kas bija pirmais no diviem individuālajiem braucieniem, bet kopvērtējumā līderpozīciju saglabā slovēnis Tadejs Pogačars.

Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš ("Lidl-Trek") un Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") ierindojās attiecīgi 84. un 131.pozīcijā. Individuālajā braucienā riteņbraucēji mēroja 25,3 kilometrus.

Evenpūls ("Soudal Quick-Step") distanci veica 28 minūtēs un 52,19 sekundēs, apsteidzot Pogačaru (UAE) par 12,36 sekundēm.

Slovēnis Primožs Rogličs ("Red Bull - Bora - hansgrohe") piekāpās beļģim 34,32 sekundes un bija trešais, bet ceturtajā pozīcijā ierindojās dānis Jonass Vingegords ("Visma| Lease a Bike"), atpaliekot 37,44 sekundes.

Skujiņš bija par trīs minūtēm un 48,76 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājs, kamēr Neilands zaudēja Evenpūlam četras minūtes un 37,51 sekundi.

Kopvērtējumā Pogačars saglabā pirmo pozīciju, taču viņa pārsvars pār Evenpūlu ir sarucis līdz 33 sekundēm, bet Vingegords zaudēja slovēnim minūti un 15 sekundes un ieņem trešo vietu. Skujiņš atkāpies uz 44.vietu (+23:43), bet Neilands joprojām atrodas 71.pozīcijā (+49:53).

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.