Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

"Tour de France" sestajā posmā Skujiņam 51. vieta, Neilands 92.

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Tour de France" sestajā posmā Skujiņam 51. vieta, Neilands 92.
Toms Skujiņš. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

LETA. Nīderlandes riteņbraucējs Dilans Hrūnevēgens ceturtdien uzvarēja prestižā velobrauciena "Tour de France" sestajā posmā, kamēr Latvijas sportisti Toms Skujiņš un Krists Neilands ierindojās attiecīgi 51. un 92. pozīcijā.

Sestajā posmā riteņbraucēji mēroja 163,5 kilometrus, distances sākumā pārvarot vienu ceturtās kategorijas kāpumu.

Uzvarētājs tika noskaidrots lielās grupas finiša spurtā, kurā ātrākais bija Hrūnevēgens ("Jayco AlUla"), bet otro un trešo vietu ieņēma beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck") un Eritrejas riteņbraucējs Binjams Girmajs ("Intermarche - Wanty").

Lielā grupa ar vairāk nekā 100 riteņbraucējiem tajā distanci veica trīs stundās 31 minūtē un 55 sekundēs. Arī Skujiņš ("Lidl-Trek") un Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja kopā ar lielo grupu.

Labāko desmitnieku noslēdza "Israel - Premier Tech" komandas riteņbraucējs vācietis Paskāls Akermans, bet "Lidl-Trek" dāņu sprinteris Madss Pēdersens, kurš iepriekšējā posmā piedzīvoja kritienu, finišēja 16. vietā.

Kopā ar lielo grupu finišēja arī kopvērtējuma vadošie sportisti un līderpozīciju saglabā slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), kurš par 45 sekundēm apsteidz beļģi Remko Evenepūlu ("Soudal Quick-Step") un par 50 sekundēm - dāni Jonasu Vingegordu ("Visma| Lease a Bike"). Skujiņš pakāpies uz 43. vietu (+20:07), bet Neilands joprojām atrodas 71. pozīcijā (+45:28).

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi. Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.