Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Neilandam 61. vieta "Criterium du Dauphine" trešajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neilandam 61. vieta "Criterium du Dauphine" trešajā posmā
Krists Neilands. Foto: Israel Premier Tech

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands otrdien Francijā daudzdienu velobrauciena "Criterium du Dauphine" (UCI kat.2.UWT) trešajā posmā ieņēma 61.vietu, Toms Skujiņš finišēja 83.vietā, bet Emīls Liepiņš izcīnīja 110.vietu.

Riteņbraucēji otrdien mēroja 181,7 kilometrus ar diviem ceturtās, diviem trešās un vienu otrās kategorijas kāpumu un vienu starpfinišu.

Lielo grupu par trim sekundēm apsteidza Neilanda komandas biedrs kanādietis Dereks Džī un francūzis Romēns Greguārs ("Groupama - FDJ"), uzvaru svinot Džī. Abi finišēja četrās stundās 22 minūtēs un 18 sekundēs.

Lielās grupas priekšgalā finišēja brits Lukass Nerurkers ("EF Education - EasyPost"), kāpjot uz goda pjedestāla.

Augstāko vietu no latviešiem jau trešajā posmā pēc kārtas izcīnīja Neilands ("Israel - Premier Tech"), kurš ierindojās 61.vietā, no uzvarētāja atpaliekot 33 sekundes.

Skujiņš ("Lidl - Trek") uzvarētājam zaudējot minūti un 53 sekundes, ieņemot 83.vietu, bet Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL") finišēja otrais grupā, kas Džī piekāpās četras minūtes un 26 sekundes, ieņemot 110.vietu 151 riteņbraucēja sacensībās.

Kopvērtējumā vadībā ir izvirzījies Džī, par trim sekundēm apsteidzot "Uno-X Mobility" braucēju dāni Magnusu Kortu un četrām sekundēm - Greguāru.

Ceturto vietu ieņem viens no galvenajiem favorītiem slovēnis Primožs Rogličs ("Bora - hansgrohe"), līderim zaudējot septiņas sekundes.

51.vietu ieņem Neilands, līderim piekāpjoties 43 sekundes, astoņas vietas zemāk ir Skujiņš, Džī zaudējot divas minūtes un 33 sekundes, bet Liepiņš ieņem 127.vietu, no līdera atpaliekot 19 minūtes un 14 sekundes.

Astoņu dienu velobrauciens noslēgsies svētdien.

"Criterium du Dauphine" pirmoreiz tika aizvadīts 1947.gadā. Pērn uzvaru svinēja dānis Jonass Vingegords.