Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Kavendišs 35. reizi izcīna uzvaru "Tour de France" posmā

Emils Ozerinskis

Kavendišs 35. reizi izcīna uzvaru "Tour de France" posmā
Marks Kavendišs. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs trešdien kļuva par "Tour de France" posmu uzvarām bagātāko riteņbraucēju.

Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs to paveica, uzvarot prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" piektajā posmā. Līdz šim viņam un beļģim Edijam Merksam bija pa 34 uzvarām, bet tagad "Astana" komandas britu riteņbraucējs kļuvis par vienīgo rekordistu.

Trešdien piektajā posmā riteņbraucēji mēroja 177,4 kilometrus garu distanci ar diviem ceturtās kategorijas kāpumiem un līdzenu reljefu finišā.

Posma uzvarētājs tika noskaidrots lielās grupas finiša spurtā, kurā 39 gadus vecais Kavendišs izkaroja sev vislabāko pozīciju un pirmais šķērsoja finiša līniju. Pirmajā trijniekā finišēja arī beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck") un norvēģis Aleksanders Kristofs ("Uno-X Mobility").

Lielā grupa ar vairāk nekā 100 riteņbraucējiem tajā finišēja četrās stundās astoņās minūtēs un 46 sekundēs. Neilands bija 47.vietā ("Israel - Premier Tech"), savukārt Skujiņš ("Lidl - Trek") ierindojās 104.pozīcijā.

Kritienā pirms finiša cieta "Lidl - Trek" komandas dāņu sprinteris Madss Pēdersens, šajā vienībā augstāko pozīciju - 20. - sasniedzot Dienvidāfrikas Republikas riteņbraucējam Raienam Gibonsam. No Neilanda komandas biedriem sesto vietu izcīnīja vācietis Paskāls Akermans.

Kopā ar lielo grupu finišēja arī kopvērtējuma vadošie sportisti, tādējādi tur izmaiņu nav. Līderis ir slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), kurš par 45 sekundēm apsteidz beļģi Remko Evenepūlu ("Soudal Quick-Step") un par 50 sekundēm - dāni Jonasu Vingegordu ("Visma| Lease a Bike"). Skujiņš ir 44.vietā (+20:07), bet Neilands - 71.pozīcijā (+45:28).

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-07-03 21:49, pirms 2 dienām
Super, fantastiski. Neticēju, ja godīgi, bet nu viņš toč ir pelnījis. Atceros vēl kā šis ja nemaldos 2008tajā ar HTC Colombia vāca uzvaras....16gadi vēlāk un šamais veljoprojām uzvar...fenomenāli.