Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Stūriška izcīna ceturto vietu PK 5. posmā BMX superkrosā

Toms Markss
Toms Markss

Stūriška izcīna ceturto vietu PK 5. posmā BMX superkrosā
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika ASV pilsētā Tulsā aizvadīts UCI Pasaules kausa BMX superkrosā piektais posms, kurā no Latvijas sportistēm Veronika Monika Stūriška notikumiem bagātā finālā izcīnīja ceturto vietu dāmu U23 grupā, bet Vinetai Pētersonei dāmu elitē sacensības noslēdzās pēc pirmās kārtas.

Laika apstākļi Oklahomas štatā esošajā Tulsas apkaimē šajā nedēļas nogalē solīja spēcīgu vētru, kas varēja ietekmēt Pasaules kausa BMX superkrosā piektā posma norisi. Sacensības, kas risinājās apjumtā trasē, gan varēja notikt kā plānots. Latviju pārstāvēja divas “Silvas ziķeri” klubu ikdienā pārstāvošās sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.

Dāmu U23 grupā šajā posmā startēja 18 sportistes. Veronika Monika Stūriška, kurai šī nedēļa nebija no vieglākajiem pēc smaga kritiena treniņā, dienu iesāka ar drošu uzvaru pirmajā kārtā. Mūsu sportiste tuvāko sekotāju Emīliju Hatu apsteidza par 1,3 sekundēm.

Pusfinālā Veronika startēja no otrā celiņa. Pēc starta latviete izvirzījās ceturtajā vietā. Trases otrajā daļā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne strauji pietuvojās trešajā vietā braucošajai beļģietei Aiko Gommersai. Viss izšķīrās pēdējā taisnē, kur šajā cīņā iesaistījās arī tobrīd piektajā vietā esošā austrāliete Izabela Šrama. Pēdējos metros šo trīs dalībnieču duelī ātrāka bija Šruma, bet Veronika finišēja ceturtajā vietā, par mata tiesa esot priekšā Gommersai.

Finālā mūsu braucēja startēja no astotā celiņa. Pirmais lēciens Veronikai neizdevās kā cerēts, nonākot astotajā vietā. Pirmajā virāžā kritienu piedzīvoja uzreiz četras konkurentes, tostarp viena no galvenajām favorītēm uz uzvaru Izabela Meija no Austrālijas. Tas pavēra iespējas Stūriškai pacīnīties par godalgu. Pērnā gada Pasaules junioru čempione strauji tuvojās beļģietei Valērijai Vossenai, tomēr apsteigt konkurenti līdz finišam neizdevās. “Silvas ziķeru” braucējai ceturtā vieta. Uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Teja Rufusa no Austrālijas.

Dāmu elitē Vineta Pētersone bija viena no 32 sportistēm. Pirmajā kārtā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne savā braucienā ieņēma noslēdzošo astoto vietu, kas lika cīnīties pēdējās cerības braucienā par divām vietām uz ceturtdaļfinālu. Spraigā cīņā Vineta astoņu dalībnieču konkurencē finišēja ceturtajā vietā, kas lika noslēgt sacensības pirmajā kārtā.

Dāmu elitē uzvarēja Saja Sakakibara, kura tikai palielināja savu jau tā lielo pārsvaru kopvērtējumā. Vīru elitē tikmēr pārliecinošu uzvaru finālā guva nīderlandietis Niks Kimmans.

Svētdien Tulsā norisināsies sestā, noslēdzošā posma sacensības.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2024-04-28 08:30, pirms 2 nedēļām
Nu beidziet taču maldināt, virsrakstā nepieliekot U23!!!