Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pieckārtējais olimpiskais čempions Viginss beidz karjeru

Agris Suveizda

Pieckārtējais olimpiskais čempions Viginss beidz karjeru
Bredlijs Viginss Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs šovasar izcīnīja piekto zelta medaļu
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas šosejas un treka riteņbraucējs Bredlijs Viginss sociālo tīklu vietnē Facebook paziņoja, ka 36 gadu vecumā beidz profesionāla sportista karjeru.

"Man ir paveicies, ka varēju izdzīvot sapni un piepildīt manas bērnības alkas iztiku pelnīt sporta veidā, kurā iemīlējos 12 gadu vecumā," rakstīja Bredlijs Viginss. "Esmu saticis savus elkus un 20 gadu garumā braucis kopā ar labākajiem riteņbraucējiem pasaulē. Esmu strādājis ar labākajiem treneriem un menedžeriem, kuriem allaž būšu pateicīgs par viņu atbalstu.

Nekad neaizmirsīšu publikas atbalstu un mīlestību. Riteņbraukšana man ir devusi pilnīgi visu, un es neko nebūtu spējis sasniegt bez manas brīnišķīgās sievas un lielisko bērnu atbalsta. 2016. gadā šai nodaļai manā dzīvē pienākušas beigas."

Viginss olimpiskajās spēlēs izcīnījis piecas zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas – viens zelts iegūts šosejā, bet pārējās medaļas nopelnītas trekā. Pasaules čempionātos šosejā Viginss ir ticis pie vienas zelta un divām sudraba godalgām, savukārt pasaules čempionātos trekā viņa kontā ir septiņi zelti, četri sudrabi un viena bronza. 2012. gadā Viginss kļuva par prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētāju, bet 2015. gadā kļuva par pasaules rekordistu pēc stundas laikā nobrauktā attāluma – 54,526 kilometri.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/WigginsOff...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-28 19:04, pirms 7 gadiem
Lieliska karjera pēc-EPO ērā, diemžēl pašās beigās nesmukums ar "pelēko dopingu" - visādi līdzekļi, ko var lietot ar "ārsta zīmi" (pēc FancyBear publicētajiem datiem). Medaļas un TdF gan viņam neviens neatņems.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-28 22:45, pirms 7 gadiem
SKY Aptieka...pa lielam US Postal 2