Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Šveices riteņbraucēja Furere kritiskā stāvoklī pēc kritiena pasaules čempionātā

Andris Liepa
Andris Liepa

Šveices riteņbraucēja Furere kritiskā stāvoklī pēc kritiena pasaules čempionātā
Miriela Furere Foto: IS/Scanpix

LETA--AP. Nopietnu galvas traumu ceturtdien pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā juniorēm guva šveiciete Miriela Furere, vēsta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienība (UCI).

Kā ziņo UCI, tad 18 gadus jaunā sportiste atrodas kritiskā stāvoklī.

Ceturtdien Cīrihē, kur notiek pasaules čempionāts riteņbraukšanā, spēcīgi lija lietus un gan junioriem, gan juniorēm nācās braukt pa slideniem ceļiem.

“Šobrīd vēl nav noskaidroti fakti kā negadījums noticis. Izmeklēšana turpinās un tādēļ nekādu papildu informāciju nevaram sniegt," norāda UCI. "Viņai Furerei ir nopietna galvas trauma un sportiste atrodas ļoti kritiskā stāvoklī."

Ceturtdien 73,6 kilometrus garajā grupas braucienā juniorēm par pasaules čempioni kļuva Keta Fergusone no Lielbritānijas, kura divas dienas iepriekš palika nepārspēta arī sacensībās ar atsevišķu startu. Sudrabu izcīnīja Paula Ostisa Tako no Spānijas, bet pie bronzas godalgas tika slovākiete Viktorija Hladonova.

Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā Cīrihē norisināsies līdz 29.septembrim.