Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūmam svētdien jāveic pēdējais solis pretīm triumfam Pasaules kausā

Toms Markss
Toms Markss

Blūmam svētdien jāveic pēdējais solis pretīm triumfam Pasaules kausā
Pasaules kausa MTB XCO krosā U23 grupas līderis Mārtiņš Blūms
Foto: Agnis Melderis

Svētdien pulksten 11:15 pēc Latvijas laika Itālijas pilsētā Val di Solē Pasaules kausa sezonas noslēdzošo posmu MTB XCO krosā aizvadīs U23 vīri, starp kuriem būs arī Latvijas komandas "ZZK" riteņbraucējs, Pasaules kausa līderis Mārtiņš Blūms. Cēsinieka pārsvars pār otrajā vietā esošo itālieti Nadiru Koledani sasniedz 77 punktus, kas vēl negarantē priekšlaicīgu uzvaru kopvērtējumā.

Latvijas līdzjutēji ar nebijuši lielu interesi šosezon seko līdzi Pasaules kausa izcīņai kalnu riteņbraukšanā, kurā ar panākumiem startē Latvijas MTB braucēji – Mārtiņš Blūms, Arnis Pētersons (abi "ZZK" komanda”) un Paula Žibasa. Pirms pēdējā Pasaules kausa izcīņas posma MTB XCO krosa U23 vecuma grupas kopvērtējumā ļoti pārliecinošs līderis ir Mārtiņš Blūms, kamēr MTB downhill junioru meiteņu grupā, startējot divos posmos un abos izcīnot uzvaras, vicelīderes godā atradās talantīgā Paula Žibasa.

Pasaules kausa noslēdzošo posmu uzņems Itālijas pilsēta Val di Sole. No mūsu valsts sportistiem nozīmīgajās sacensībās startē Blūms un Žibasa. Savu startu sestdien jau aizvadīja Paula. Ikdienā Austrijā treniņus aizvadošā latviete izcīnīja otro vietu noslēdzošajā posmā, kas nodrošināja arī vicečempiones titulu kopvērtējumā.

Tikmēr svētdien pulksten 11:15 pēc Latvijas laika pēdējais solis pretīm savam pirmajam Pasaules kausam jāsper Mārtiņam Blūmam. Noslēdzošajam posmam reģistrējušies kopumā 115 sportisti, starp kuriem arī vienīgais "ZZK" komandas sportista konkurents, kurš teorētiski var apdraudēt līderpozīcijas – itālietis Nadirs Koledani. Neviens cits pat teorētiski nespēs kopvērtējumā tikt augstāk par trešo vietu.

Mārtiņa kontā pēc pieciem no kopumā sešiem posmiem ir 350 punkti, bet pēdējā posma mājinieks Koledani sakrājis 273 punktus. Starpība ir 77 punkti. Tas nozīmē, ka, pie gadījuma, ja mājas trasē uzvar itālietis, Blūmam ir jāiegūst vismaz 13 punkti, kas atbilst 14. vietai. (Par uzvaru tiek piešķirti 90 punkti).

Šajā sezonā "ZZK" komandas sportists startējis ar lielisku stabilitāti – divas uzvaras un pa vienai otrajai, trešajai, kā arī piektajai vietai. Itāļu sportistam cīņā par kopvērtējumu ievērojami iegriezis pirmais posms, kurā tika gūta vien 23. vieta. Turpinājumā pirmā, ceturtā, trešā un otrā vieta, kas arī norāda uz stabilitāti. Koledani savu vienīgo uzvaru izcīnījis Vācijas posmā, kur Mārtiņš finišēja piektajā vietā. Jāņem vērā, ka, lai mājinieku braucējs cerētu uz uzvaru kopvērtējumā, viņam ir obligāti jāuzvar. Jebkurš cits iznākums garantēs titulu mūsu favorītam.

U23 vecuma grupas vīri Val di Solē sacentīsies pa četru kilometru garo apli, pirms kura sekos ievadaplis. Visi favorīti, ieskaitot latvieti, startēs no pirmās starta rindas, kas sola līdzvērtīgu cīņu no pirmajiem metriem. Trasē iekļauti jau tradicionāli pārbaudījumi, stāvi kāpumi un nobraucieni, akmens posmi, tramplīni un citi pārbaudījumi

Izmantotie resursi:
lrf.lv