Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš atkal atrāvienā; 17. vieta ''Kūrne – Brisele – Kūrne''

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš atkal atrāvienā; 17. vieta ''Kūrne – Brisele – Kūrne''
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Svētdien Beļģijā aizvadīts UCI Pro sērijas viendienu velobrauciens “Kūrne – Brisele – Kūrne”, kurā uzvaru pēc sekmīga snieguma atrāvienā svinēja mājinieks Vout van Ārts. Otro dienu pēc kārtas ar aktīvu sniegumu izcēlās Toms Skujiņš, kurš finišēja 17. vieta, bet Kristam Neilandam 75. pozīcija.

Klasiku atvēršanas nedēļas nogale svētdien noslēdzās ar “Kūrnes – Briseles – Kūrnes” velobraucienu. Salīdzinājumā ar vakar notikušo “Omloop Het Nieuwsblad” ,šīs sacensības bija ar nedaudz mazāk kāpumiem, tomēr arī šeit netrūka bez virknes stāviem, ap kilometru gariem pacēlumiem. Pēdējā trases daļa veda pa izteiktu līdzenumu.

Latviju sacensībās pārstāvēja gan Toms Skujiņš, gan Krists Neilands. Vakar abi bija aktīvi “Omloop Het Nieuwsblad”, Skujiņam pat iesaistoties sešu braucēju līderu grupā, kam bija lielisks potenciāls palikt nenoķertiem. Tomēr tā nenotika, latvietim vēlāk finišējot 27. pozīcijā.

Toms Skujiņš arī “Kūrnes – Briseles – Kūrnes” velobraucienā distances vidusdaļā spēja iekļūt spēcīgā atrāvienā. Tam toni noteica “Visma Lease a Bike” vīri. Starp 14 līderus grupas dalībniekiem četri bija tieši no šīs vienības. 1,2 kilometru garajā “Mont Saint Laurent” paugurā ar vidējo stāvuma pakāpi virs 7 procentiem, no līderu grupas aizbēga četri sportisti – Vouts van Ārts, Tims Vellens, spāņu čempions Oiers Laskano un austrālietis Lorenss Pitijs. Drīz vien gan Pitijs zaudēja kontaktu un cīņu turpināja otrajā grupā, kur bija arī Matejs Mohoričs un Mateo Jorgensons.

Skujiņš tikmēr bija trešajā grupā, ko vēlāk panāca peletons. Līderu trio turpināja lieliski sastrādāties, iekrājot vairāk nekā 3 minūšu pārsvaru. Jau labu laiku pirms finiša bija skaidrs, ka šie trīs braucēji panākti netiks.

Konkurentu modrību ar uzbrukumu pārbaudīja Vellenss, tiekot ātri noķerts. Pēdējā kilometrā lielu pārsteigumu izpalika. Finiša spurtā pārliecinoši ātrākais bija Vouts van Ārts, svinot savu otro uzvaru šajā gadā. Trasē viņš pavadīja 4 stundas 21 minūti un 1 sekundi. Otrā vieta “UAE Team” pārstāvim Timam Vellensam, bet TOP3 noslēdza Laskano (“Movistar”).

Lielā grupa, kas beigās noķēra arī Mohoriča kompāniju, finišēja 1 minūti un 23 sekundes vēlāk. Ātrākais tajā Eiropas čempions un Vouta van Ārta komandas biedrs Kristofs Laports.

Toms Skujiņš finišēja grupas priekšējā daļā, palīdzot arī komandas biedram Jasperam Streivenam gūt desmito pozīciju. Tomam 17. vieta, kas deva arī piecus UCI pasaules ranga punktus.

Krists Neilands tikmēr finišēja grupā 2 minūtes un 13 sekundes aiz uzvarētāja un 173 dalībnieku konkurencē ieņēma 75. vietu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv