Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

2024. gada ''Tour de France'' pirmo reizi velobrauciena vēsturē sāksies Itālijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

2024. gada ''Tour de France'' pirmo reizi velobrauciena vēsturē sāksies Itālijā
Jonass Vingegārds - esošais ''Tour de France'' čempions. Foto: EPA/Scanpix

Slavenā velobrauciena ''Tour de France'' rīkotāji paziņojuši, ka 2024. gada tūre pirmo reizi tās vēsturē sāksies Itālijā. Paredzēts, ka sākumposms būs Florencē, bet, kā jau iepriekš ziņots, tūre noslēgsies nevis Parīzē, bet gan Nicā.

Jau iepriekš bija ziņots, ka slavenais daudzdienu velobraucienus ''Tour de France'' 2024. gadā nenoslēgsies Parīzē, bet gan Nicā. Finiša vieta mainīta Parīzes olimpisko spēļu dēļ, kas 2024. gadā norisināsies tieši Francijas galvaspilsētā.

Tāpat noskaidrojies, ka 2024. gada velobrauciens sāksies ārpus Francijas - Itālijā. Pēdējos gados ierasts, ka tūres pirmie posmi notiek ārpus Francijas. Līdz šim posmi notikuši tādās valstīs kā Nīderlandē, Beļģijā, Vācijā, Šveicē, Luksemburgā, Spānijā, Īrijā, Lielbritānijā, Monako un Dānijā. Šogad pāris posmi noritēja Kopenhāgenā, bet 2023. gada tūre sāksies Bilbao.

Itālijā ''Tour de France'' sāksies pirmo reizi. Paredzēts, ka 2024. gada tūre sāksies Florencē, tādējādi pieminot Otavio Botekija uzvaru tūrē pirms simts gadiem, 1924. gadā. Viņš kļuva par pirmo itāli, kas uzvarējis prestižajā daudzdienu velobraucienā.

2023. gadā ''Tour de France'' norisināsies no 1. līdz 23. jūlijam un velobrauciens nākamajā gadā vēl noslēgsies tā ierastajā vietā - Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/cycling/6...