Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Slaveno Beļģijas klasiku atvēršanas sacīkstē arī Skujiņš, Neilands un Liepiņš

Toms Markss
Toms Markss

Slaveno Beļģijas klasiku atvēršanas sacīkstē arī Skujiņš, Neilands un Liepiņš
Emīls Liepiņš Latvijas čempionu kreklā
Foto: dsm- firmenich PostNL

Sestdien ar 79. ''Omloop Het Nieuwsblad'' velobraucienu sāksies divu mēnešu garais pavasara klasiku karuselis. Gaidāmajās sacensībās startēs visi trīs šobrīd vadošie Latvijas šosejas riteņbraucēju – Krists Neilands, Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš.

“Omloop Het Nieuwsblad” ir pirmās UCI līmeņa sacensības ne tikai Beļģijā, bet arī Centrāleiropas reģionā. Šīs ir arī gada pirmās UCI pasaules tūres sacensības Eiropā. Dalībniekus Beļģija sagaida ar ļoti drēgniem un aukstiem laika apstākļiem, kas sola ļoti skarbas sacensības.

202 kilometru garajā distancē sportistiem trases otrajā daļā būs jāpievar 12 bruģa sektoru posmi un tik pat kategorizētu pauguru. Jāizceļ Valkenbergas “Muur Kapelmuur” kāpumi. Pēdējā trases daļa būs ļoti ātra, iztiekot bez kāpumiem.

Šīs būs vienas no retajām sacensībām pēdējo gadu laikā, kad vienlaikus uz starta redzēsim visus trīs šobrīd labākos Latvijas šosejas riteņbraucējus – Kristu Neilandu, Tomu Skujiņu un Emīlu Liepiņu. Visi trīs jauno sezonu ir uzsākuši un nopelnījuši arī pirmos UCI pasaules ranga punktus. Lai arī katrs pārstāv savu komandu un veicamie uzdevumi būs atšķirīgi, šīs sacensības ir arī kā vienas no iekšējās atlases sacensībām uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

Galveno favorītu lomās būs – mājinieks Vouts Van Ārts, pērnā gada uzvarētājs Dilans Van Bārle (“Visma Lease e Bike”), Toms Pidkoks (“Ineos”), Matejs Mohoričs (“Bahrain Merida”), Arno de Lī (“Lotto Dstny”) un citi.

Toms Skujiņš būs viens no “Lidl – Trek” vadošajiem spēkiem. Ja kāpumus izdzīvos Džonotans Milāns, tad tieši šis itāļu sprinteris būs izvirzītais komandas līderis uz finišu. Tāpat jāizceļ mājinieks Jaspers Streivens, kura stihija ir tieši klasikas.

Emīlam Liepiņam šis būs pirmais sezonas starts Eiropā. Viņa pārstāvētā “dsm – firmenich PostNL” izliks jaunu sastāvu, Emīlam esot pārliecinoši vecākajam komandas braucējam. Ja iepriekšējos gadus Liepiņam savs darbs komandas labā bija jāpaveic līdz smagākajai trases daļai, tad šoreiz ir pamatotas cerības viņu redzēt kamerās arī pēdējā sacīkstes stundā.

Krists Neilands sevi sekmīgi Beļģijas klasikās apliecināja aizvadītajā sezonā. Gaidāmajā sacīkstē Krists kopā ar uzvaras garšu jau šogad izbaudījušo Tomu Van Asbruku un Dilanu Tēnsu un būs starp vadošajiem “Israel Premier Tech” braucējiem.

Sacensības būs vērojamas tiešraidē arī kanālā “Eurosport”.

Jāpiebilst, ka svētdien Toms Skujiņš un Krists Neilands startēs Kūrnes – Briseles – Kūrnes velobraucienā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv