Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš debitē "Vuelta a Espana", Slovēnijai lielā diena - uzvara divās tūrēs

Rolands Eliņš

Liepiņš debitē "Vuelta a Espana", Slovēnijai lielā diena - uzvara divās tūrēs
Emīls Liepiņš. Foto no "Trek-Segafredo" komandas arhīva

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš šodien aizvadīja savu pirmo posmu prestižajā velotūrē „Vuelta a Espana”, ieņemot 164. vietu. Uzvaru svinēja Primožs Rogličs, kurš kopā ar citu slovēni Janu Tratniku, šodienas „Giro d`Italia” posma uzvarētāju, iegāja riteņbraukšanas vēsturē.

„Trek-Segafredo” komandas sastāvā Spānijas lielajai velotūrei šogad iekļauts arī Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kuram šī ir debija „Vuelta a Espana” tūrē un vispār kādā no lielajām velotūrēm. Pirmajā posmā, kurā bija jāveic 173 kilometrus gara distance, Liepiņš ieņēma 164. vietu, finišējot 20 minūtes un 14 sekundes aiz uzvarētāja. Kopumā sacensībās piedalās 173 riteņbraucēji.

Uzvaru šodienas posmā svinēja Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, kurš otrajā vietā atstāja Ričardu Karapasu, bet trešo vietu ieņēma Daniels Mārtins no Īrijas. Rogličs ir iepriekšējā gada „Vuelta a Espana” uzvarētājs un Slovēnijas gada sportists, bet šodien viņš palīdzēja savai valstij parūpēties par kādu retu sasniegumu.

Šodien norisinājās arī „Giro d`Italia” 16. posms, un arī šajā posmā visātrākais izrādījās Slovēnijas valsts pārstāvis. Uzvaru posmā svinēja Jans Tratniks, kurš tuvāko sekotāju apsteidza par septiņām sekundēm. Ar Tratnika un Rogliča pūlēm Slovēnija kļuvusi par trešo valsti riteņbraukšanas vēsturē, kurai bijušas uzvaras divās lielajās tūrēs vienā dienā.

     [+] [-]

, 2020-10-20 23:06, pirms 4 gadiem
Malacis, ka tika pielaists tūrei...
Diemžēl jo būs garākas distances, jo zemāka vieta...