Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Celitāns sacensībās Zviedrijā tiek pie kārotajiem UCI punktiem; Blūmam 12. vieta Šveicē

Toms Markss
Toms Markss

Celitāns sacensībās Zviedrijā tiek pie kārotajiem UCI punktiem; Blūmam 12. vieta Šveicē
Kristers Celitāns

Foto: Publicitātes

Latvijas junioru čempions MTB XCO krosā Kristers Celitāns (“Garām ejot MTB team”) nedēļas nogalē Zviedrijā izcīnīja devīto vietu UCI C2 kategorijas sacensībās“Hallbyrundan”. Celitāns pēc piecu gadu pārtraukuma Latvijai nopelnīja UCI ranga punktus. Tikmēr mūsu vadošais elites kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms Šveicē finišēja 12. vietā “Ökk Bike Revolution” HC kategorijas krosā.

Kristers Celitāns ar savas komandas “Garām ejot MTB team” atbalstu kopā ar savu tēvu un treneri Lauri Celitānu nedēļas nogalē devās uz Zviedriju, lai tur startētu UCI C2 kategorijas krosa sacensībās - “Hallbyrundan”. Junioru konkurencē startēja 31 riteņbraucējs no Zviedrijas, Norvēģijas un Latvijas.

Sacensību trase bija saknēm ļoti bagātīga un reizē dinamiska. Kristers startēja no otrās starta rindas. Trasē latvietis cīnījās par astoto vietu. Spraigā konkurencē viņš finišēja devītajā vietā, kas UCI līmeņa sacensībās Celitānam ir līdz šim augstākais panākums. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 7 minūtes un 23 sekundes. Uzvarētājam Antonam Ungeram no Zviedrijas latvietis zaudēja 4 minūtes un 43 sekundes.

Kristers arī nopelnīja karjerā pirmos UCI Pasaules ranga punktus ārpus nacionālā čempionātā. Par devīto vietu viņam pienācās 4 UCI punkti. Iepriekš pie UCI punktiem mūsu juniori tika pirms pieciem gadiem, kad to paveica Bruno Noreiko.

Mūsu vadošais elites kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, gatavojoties noslēdzošajiem Pasaules kausa posmiem, Šveicē startēja piektajā “Ökk Bike Revolution” seriāla posmā. Šīm sacensībām tika piešķirta UCI HC kategorija. Elites vīru grupā startēja 36 sportisti.

Mārtiņš spraigā cīņā finišēja 12. vietā. Viņš trasi veica pēc 1 stundas 23 minūtēm un 39 sekundēm. Uzvarēja mājinieks Matiass Flukcigers, kurš (01:21:09). Blūms par 12. vietu ieguva 18 UCI Pasaules ranga punktus.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs
Tālrunis: +371 26255435
Elektroniskā pasta adrese: toms@lrf.lv