Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

LRF prezidents Āķis segs Skujiņa olimpiskajai komandai piešķirto soda naudu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LRF prezidents Āķis segs Skujiņa olimpiskajai komandai piešķirto soda naudu
Foto: LRF.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) šonedēļ saņēmusi rēķinu par soda naudu, kas piešķirta pēc pudeļu padošanas ārpus oficiālā dzirdināšanas punkta Parīzes Olimpisko spēļu piektās vietas ieguvējam šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā Tomam Skujiņam. Soda naudu 900 Šveices Franku apmērā no personīgiem līdzekļiem segs LRF prezidents Sandis Āķis.

Tomu Skujiņu, kurš bija vienīgais Latvijas pārstāvis Parīzes olimpisko spēļu vīriešu šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensībās, nozīmīgajā startā apkalpoja deviņu cilvēku komanda, kas arī rūpējās par to, lai Toms saņemtu nepieciešamo sporta uztura daudzumu, kas vairāk nekā 276 kilometru garajā trasē ir izšķiroši svarīga. Cīņa par medaļām līdz pēdējiem metriem, apliecināja gan Tomam paša lieliskās spējas, gan apkalpojošās komandas paveikto darbu.

Sacensību organizatori bija izveidojuši trasē vairākas oficiālās ēdināšanas zonas, kurās sportistiem varēja dot nepieciešamo sporta uzturu. Tomēr jāizceļ, ka tās ne vienmēr atradās veiksmīgi izplānotās vietās. Piemēram, viena no zonām tika izveidota nobraucienā, kas var radīt ne tikai risku pudeles vai ēdiena somas nepaņemšanai, bet arī kritieniem. Neveiksmīgo plānojumu komandu pārstāvju sapulcē atzina arī sacensību tiesneši, kuriem izdevās īsi pirms sacensību sākuma izveidot papildus ēdināšanas zonu.

Latvijas komanda līdzīgi kā Lielbritānija, Šveice, Dānija, Luksemburga un citas valstis dzēriena pudeli iedeva arī ārpus oficiālās zonas, par to saņemot sodu. Šajā nedēļā LRF saņēma Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības atsūtītu rēķinu 900 Šveices Franku apmērā par soda naudu, padodot pudeles Tomam Skujiņam ārpus noteiktajām zonām.

Soda apmaksu no personīgajiem līdzekļiem pilnā apmērā segs LRF prezidents Sandis Āķis, tādējādi netērējot nedz federācijas augsta sasnieguma sporta, nedz bērnu jaunatnes sportam iezīmēto finansējumu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija

     [+] [-]

, 2024-08-15 21:23, pirms mēneša
visu cieņu, bet nav dzirdēts ka kads būtu bijis gatavs arī izdarīt tāpat