Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs pirms pēdējā "Tour of Poyang Lake" posma saglabā 11. vietu

Andris Liepa
Andris Liepa

Bogdanovičs pirms pēdējā "Tour of Poyang Lake" posma saglabā 11. vietu
Māris Bogdanovičs
Foto: lrf.lv

LETA. Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs trešdien Ķīnā daudzdienu velobrauciena "Tour of Poyang Lake" (UCI kat.2.2) devītajā posmā finišēja 50.vietā, bet Andris Vosekalns ierindojās 66.pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc deviņiem no desmit posmiem Bogdanovičs saglabā 11.pozīciju, bet Vosekalns ieņem 99.vietu.

Devītajā posmā riteņbraucēji mēroja 115,8 kilometrus un par uzvarētāju grupas finišā otro dienu pēc kārtas kļuva igaunis Martins Lāss ("Ferei Quick-Panda Podium Mongolia"), kurš distanci veica divās stundās, 26 minūtēs un 16 sekundēs. Lāsam šī bija jau trešā uzvara šīs tūres posmos.

Otrais finiša spurtā bija krievs krievs Pjotrs Rikunovs ("Chengdu"), bet trešais bija viņa tautietis un komandas biedrs Romāns Maikins.

Bogdanovičs un Vosekalns (abi - "Hengxiang") arī finišēja vadošajā grupā.

Līderpozīcijas kopvērtējumā izvirzījies Rikunovs, kurš par četrām sekundēm apsteidz austrālieti Keinu Ričardu ("Roojai Insurance"), kamēr trešais ir krievs Timofejs Ivanovs ("Hengxiang"), kurš no līdera atpaliek vienu minūti un sešas sekundes.

Bogdanovičs saglabā 11.pozīciju un no līdera atpaliek trīs minūtes un septiņas sekundes, bet Vosekalns, atpaliekot 41 minūti un divas sekundes, no 98.vietas noslēdējis uz 99.pozīciju.

Sprinteru ieskaitē Bogdanovičs no piektās vietas noslīdējis uz sesto, savukārt komandu vērtējuma "Hengxiang" saglabā otro pozīciju.

Velobrauciens noslēgsies 12.septembrī ar desmito posmu.

Pērn "Tour of Poyang Lake" tika aizvadīti pieci posmi un sacensībās startēja Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto, kurš kopvērtējumā ierindojās 35.vietā.