Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Svētdienas pēcpusdiena kalnos

Svētdienas posms Spānijas velotūrē finišēs kalnos 1887 metrus virs jūras līmeņa, kas ir augstākais šogad, salīdzinot ar līdz šim notikušajiem astoņiem posmiem.

Devītais posms 62. "Vuelta a España" seko smagam individuālajam braucienam. 167 kilometrus garais posms sāksies Hueskā un finišēs Kerlerā ("Estación de esquí Cerler (Grupo Aramón)").

Svētdien braucējiem būs jāpārvar divi otrās kategorijas kāpumi, viens trešās kategorijas kāpums un pašā finišā - augstākās kategorijas kāpums. Finiša kāpums būs 12,6 kilometru garumā izstiepts, ar vidēji 5% stāvumu. No 1180 metriem virs jūras līmeņa nāksies pacelties uz 1887 metriem. Tā sākums posma 155. kilometrā.

Kerlera, vieta kur startēs šis 9. posms, ir slēpošanas kūrorts Pireneju kalnos, Hueskas provincē Spānijā. Augstākais punkts tur ir Galinero virsotne, 2750 m virs jūras līmeņa.

Hueska (aragoniešu valodā - Uesca), galvaspilsēta Hueskas provincē, Aragonas apgabalā. Ziemeļos Aragona robežojas ar Franciju, austrumos ar Kataloniju, dienvidos ar Valensiju.

Izmantotie resursi:

www.lavuelta.com