Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Vēvers kausā" kupls dalībnieku skaits, grupas braucienā uzvar Klismets un olimpiete Baleišite

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Vēvers kausā" kupls dalībnieku skaits, grupas braucienā uzvar Klismets un olimpiete Baleišite
Finišs grupas braucienā. Foto: Māris Vancevičs.

Trešdienas vakarā Biķernieku trasē, Rīgā aizvadīts otrais “Vēvers kauss” riteņbraukšanā. Sacensības pulcēja vairāk nekā 300 dalībniekus no visām trim Baltijas valstīm. 71,5 kilometru garajā grupas braucienā uzvarēja Lietuvas komandas “Energus” Latvijas riteņbraucējs Kārlis Klismets, kā arī uz Parīzes olimpiskajām spēlēm kvalificējusies Lietuvas treka riteņbraucēja Olīvija Baleišite. Individuālajos braucienos ātrākie laiki – Oliveram Jēkabam Skrapcim un Kristai Pūcītei.

“Vēvers kauss”, kas notiek ar Rīgas domes un Ģirta Vēvera atbalstu jau otro gadu pēc kārtas, velo cienītājiem piedāvāja ļoti plašu programmu, sākot no bērnu braucieniem, kur balvas no “Limpo Limonāde”, “Pētergailis cepumi” un “Herkuless” saņēma ikviens dalībnieks, līdz par ļoti spraigam sporta grupas braucienam.

Grupas braucienā šajā posmā iespēja tika dota startēt arī U16 grupas jauniešiem. Trases garums sasniedza 71,5 kilometrus, veicot 13 apļus. Jau distances pirmajā daļā izveidojās ļoti spēcīgs atrāviens ar 11 braucējiem tajā. Viņu vidū divi galvenie favorīti – “Biķernieku trases lielās balvas” uzvarētājs Alekss Krasts un pērn Biķerniekos “ZZK GP” triumfu guvušais igaunis Ārons Auss (abi “Voltas Tartu 2024 by CCN”). Jāatzīmē arī jauniešu grupas braucēja Helvija Kancera atrašanās atrāvienā. Lielā grupa, lai arī brīžiem bija aktīva, tomēr apdraudēt līderu pozīcijas nespēja.

Viss izšķīrās finiša spurtā, kur nedaudz negaidīti Māra Bogdanoviča audzēknis Kārlis Klismets pārspēja Ausu un izcīnīja “Vēvers” kausu. Otrā vieta Ausam, bet trijnieku noslēdza Dāvis Gludavs. TOP6 spēja iekļūt arī – Helvijs Kancers, Artis Roze un Riks Sipovičs. Līderi trasē pavadīja 1 stundu 32 minūtes un 21 sekundi.

Dāmu konkurencē dominēja Dubaijas policijas komandu pārstāvošās lietuvietes – Olīvija Baleišite un Akvile Gedraitite. Abas finišēja lielās grupas priekšpusē. Trenera Toma Flakša trenētajai Olīvijai, kura kvalificējusies Parīzes Olimpiskajām spēlēm, uzvara, kamēr Gedraititei otrā vieta. TOP3 noslēdza Latvijas amatieru čempione no “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” Anita Antone.

Jauniešu grupā uzvarēja Kancers, kuram sekoja komandas biedrs no “MSĢ/ RRS” Arvīds Logins un Lietuvas pārstāvis Matas Kubilius. Junioriem uzvarēja Filips Lucēvičs, kurš tāpat kā lietuvietis Arnas Bilertas atradās atrāviena grupā. Trijnieku noslēdza vēls viens “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree RRS” pārstāvis Klāvs Milčs.

M1 grupā Artis Roze (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”) par 2 sekundēm pārspēja tuvāko sekotāju Kristapu Knopu (“Evelo team”), bet TOP3 noslēdza Ēvalds Pavlovs (“ZZK”), finišēdams lielajā grupā teju 3 minūtes aiz uzvarētāja. Citās Masters grupās uzvarēja - Juris Visockis (“Evelo team”), Normunds Milčs, Rotislavs Stapjaks (“Velo+ Bottari Baltic”, Oskars Gailišs (“NN Sporta klubs”) un Jānis Bruzinskis (“Goldingen Cycling”).

Individuālajā braucienā – divu, trīs un četru apļu distancēs – piedalījās jaunatnes, veselības un sporta klašu sportisti. Labāko laiku četru apļu, jeb 22 kilometru garajā distancē sasniedza “MSĢ/ Smiltenes BJSS” pārstāvis Olivers Jēkabs Skrapcis, kurš arī pirmo reizi izpildīja junioru izlases atlases kritēriju uz Pasaules un Eiropas čempionātiem. Trenera Māriņa Trautmaņa audzēknis trasē pavadīja 27 minūtes un 14 sekundes (vidējais ātrums 48,5 km/h). Otrā vieta Kristeram Kovgeram (“Dako Ziemeļvidzeme”), kurš no Skrapča atpalika par 31 sekundi, bet trešais palika Vitālijs Korņiļovs (“ZZK AP Print”), kuru no Skrapča laika šķīra 43 sekundes.

Universālais tukumnieks Artis Roze uzvarēja M1 grupā, tuvāko sekotāju Ģirtu Cirveli apsteidzot par 5 sekundēm. Lauris Pārups uzvarēja M2 grupā, Korņilovs ātrākais M3 kategorijā, Gints Bukovskis M4 grupā, Verners Vuļš M5 grupā, Jānis Rušmanis M6 grupā.

Sievietēm labāko laiku sasniedza “Roadex” komandas braucēja Krista Pūcīte, kura 16,5 kilometrus veica pēc 23 minūtēm un 29 sekundēm. Tuvākā sekotāja Madara Āboma no “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” tika apsteigta par 25 sekundēm. TOP3 noslēdza Madaras komandas biedrene Linda Eihmane.

M16 jauniešu grupā ātrākais izrādījās Kristers Žukass, kuram sekoja divi citi komandas biedri no “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” – Haralds Strādnieks un Krists Buncis. W18 grupā pirmā Amanda Reilija Zariņa (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree/ Baldones RN”). M12 grupā dubultuzvara Dobeles sporta skolai. Pirmais Eduards Eihmanis, otrais Rodrigo Fecers. TOP3 noslēdza Tomass Pekus no “RRS”. Meitenēm šajā grupā uzvaras laurus plūca Katrīna Hansone no “RRS”, apsteidzot smiltenieti Samantu Luberti un Jevgēņiju Golubecku no Rīgas. W14 grupā labākā bija Samanta Celitāne. Visbeidzot Veselības klasē ātrākais apļa laiks Normundam Pekusam.

Dienas pirmajā pusē ļoti interesantā trasē tika aizvadīts M14 un W16 grupas kritērija brauciens. Distance, kas bija 1.3 kilometru gara, veda arī pa rallijkrosa, kas no braucējiem prasīja ne tikai ātru braukšanu, bet arī tehniskās iemaņas uz cita veida segumu.

Puišu konkurencē dominēja Viestura Lukševica vadītā “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” vienība. Uzvarēja Lūkass Sitņiks, kuram otrajā vietā sekoja Edvards Vēvers, kamēr trešo vietu nodrošināja Everts Buliņš no “RRS”. Meitenēm pirmā Laura Klismete, otrā Ieva Jurēviča, bet trešā Jeļena Erefjeva.

Nākamais lielais pasākums Biķernieku trasē gaidāms jau 17. jūnijā, kad šeit norisināsies Latvijas čempionāts individuālajā braucienā, bet 10.jūlijā notiks vērienīgais “Liv Women day” pasākums, kurā īpaši aicinātas dāmas. Reģistrācija un plašāka informācija par šo pasākumu būs pieejama nākamās nedēļas sākumā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija