Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Valgā notiks Latvijas un Ziemeļeiropas Gravel čempionāts

Toms Markss
Toms Markss

Valgā notiks Latvijas un Ziemeļeiropas Gravel čempionāts
Alekss Krasts
Foto: velo.lv

Šīs nedēļas sestdienā, 8. jūnijā, ar startu Valgā notiks Ziemeļeiropas Gravel riteņbraukšanas čempionāts, kas vienlaikus būs arī Latvijas un Igaunijas nacionālais čempionāts. Daļa no trases vedīs arī pa Valkas novada teritoriju, Latvijā. Informācija par sacensībām pieejama mājaslapā Velosipēdu maratoni Latvijā - velo.lv

Latvijas un Igaunijas vadošo velo pasākumu rīkotāju sadarbības risinās jau otro gadu. Šogad tās ietvaros paredzēti pat divi pasākumi, kas notiks Valgā un arī Smiltenē. Šīs nedēļas nogalē Latvijas un Igaunijas robežpilsētas Valka, kā arī Valga kļūs par visas Ziemeļeiropas Gravel riteņbraukšanas centu.

Valgas moto trasē sestdien notiks uzreiz trīs čempionāti un abu valstu vadošo velo seriālu posmi. Sportisti par godalgām sacentīsies Ziemeļavalstu čempionātā, bez Latvijas un Igaunijas sportistiem, piesaistot arī Somijas un Zviedrijas braucējus. Tāpat vērienīgajā pasākumā risināsies Latvijas un Igaunijas nacionālie čempionāti.

Latvijas un Igaunijas čempionāti norisināsies sešās vecuma grupās. Sacensību distance tiks veidota 65,3 kilometru garā aplī. “Toyota Gravel” distances dalībnieki šo apli veiks divas reizes, kopējam distances garumam sasniedzot 130,92 kilometru garu distanci. Trase solās būt dinamiska ar vairākiem pacēlumiem un nobraucieniem abās robežas pusēs.

No Latvijas dalībnieku vidū redzēsim virkni ļoti jaudīgus braucējus. Viņu vidū galvenais favorīts būs Alekss Krasts, kurš triumfējis pirmajos divos LVM Gravel Veloseriāla posmos. Bez Krasta jāizceļ arī – cēsinieka Kaspara Serģa (“Giant & Liv team Latvia”), alūksnieša Kristera Kovgera (“Dako Ziemeļvidzeme”), ikšķilieša Sandija Kļaviņa (“Velokomanda Ogre”) dalība. Spēcīgu konkurenci sagādās vadošie igauņi ar Markusu Pajuru un Sīmu Kīskonenu priekšgalā. Dāmām galvenā favorīte būs Renāte Rodionova, kuras pozīcijas apdraudēt centīsies Katrīna Jaunslaviete-Kipru, Zane Priede un citas latvietes.

LVM MTB un Gravel veloseriāla trešajā posmā “Lielbāta” MTB distancē redzēsim ļoti aizraujošu cīņu par uzvaru starp brāļiem Ģirtu Cirvelim Raineru Zviedriem, Alvilu Pētersonu un citiem.

Visa informācijas par gaidāmo posmu pieejama mājaslapā Velosipēdu maratoni Latvijā - velo.lv

Sacensību programma:

8. jūnijs

10:30 – Starts Maxima bērnu braucienam
12:00 – Starts Toyota Gravel distancei
12:40 – Starts Mammadaba distancei
13:10 – Starts Lielbāta MTB distancei

Izmantotie resursi:
lrf.lv