Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

F1 čempions Alonso kļūst par riteņbraukšanas komandas īpašnieku

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempions Alonso kļūst par riteņbraukšanas komandas īpašnieku
Fernando Alonso
Foto: Digitale/Scanpix

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso ir kļuvis par profesionālas riteņbraukšanas komandas īpašnieku.

Pirms dažām dienām ar "Twitter" palīdzību Alonso pavēstīja, ka tuvāko dienu laikā no viņa gaidāmi kādi "svarīgi jaunumi". Vairums noteikti nomāja, ka tas saistīts ar viņa nākotni Formulā 1, jo, kā zināms, pastāv varbūtība, ka Alonso pametīs "Ferrari", lai gan ticamība tam krietni mazinājusies pēc tam, kad "Red Bull" paziņoja par līguma parakstīšanu ar Danielu Rikjardo.

Tomēr pasaules prese tagad vēsta, ka Alonso ir kļuvis par īpašnieku Spānijas šosejas riteņbraukšanas vienībai "Euskaltel Euskadi", tādā veidā izglābjot to no bankrota. Nepatikšanas sākās, kad komandas galvenais sponsors, Basku Zemes telekomunikācijas uzņēmums "Euskaltel", nolēma aiziet no sporta, jo citi vienības sponsori finansiālajā jomā nebija izpildījuši solīto.

Bija paredzēts, ka komanda tiks likvidēta, taču Alonso negaidīti ir iegādājies kompāniju "Basque Pro Cycling Team", kam pieder "Euskaltel Euskadi". Tas nozīmē, ka vecākā komanda starptautiskajā arēnā ir glābta - Alonso gatavojas jau uz 2014. gada sezonu investēt tajā 6 miljonus eiro, taču vēl nav zināms, vai tai tiks mainīts nosaukums.

Spānijas prese vēsta, ka komanda tiks veidota ap 2008. gada Pekinas Olimpisko spēļu čempionu Semjuelu Sančesu.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +2 [+] [-]

, 2013-09-03 14:26, pirms 11 gadiem
"Nepatikšanas sākās, kad komandas galvenais sponsors, Basku Zemes telekomunikācijas uzņēmums "Euskaltel", nolēma aiziet no sporta, jo citi vienības sponsori finansiālajā jomā nebija izpildījuši solīto."

Patiesībā finansējumu atsauca Basku Zemes pašvaldība un Euskaltel šo gadu izvilka vieni paši. Euskaltel, iespējams, paliks arī kopā ar Alonso.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-03 14:46, pirms 11 gadiem
Starp citu, riteņbraukšanā šī ziņa ir baigā bomba (lai arī pārsteigums liels tas nav). Euskaltel ir ilgstoša WorldTour/ProTour komanda un nākamajam gadam varēja pietrūkt komandu, kuras vēlētos braukt augstākajā līmenī (pēc šīs sezonas darbību beigs Vacansoleil-DCM).

Man liekas, SC var likt pirmajā lapā mierīgi.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-03 14:53, pirms 11 gadiem
Dzīs visiem dopingu.

     [+] [-]

, 2013-09-03 17:34, pirms 11 gadiem
Malacis Alonso. Bija žēlīgi skatīties kā tāda komanda, kura kalnos vienmēr izrāda agresivitāti, iet neizbēgami uz grunti. Peletons bez "oranžajiem" vairs nebūtu īsti tas

     [+] [-]

, 2013-09-03 17:51, pirms 11 gadiem
Fernando pats arī mīl uzmīt ar šosejas velo. Nez kādos zemākas kategorijas mačos neuzbrauks komandas sastāvā?

     [+] [-]

, 2013-09-03 21:44, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Es virsrakstu būtu licis:
"F1 lielākais činkstulis Alonso kļūst par riteņbraukšanas komandas īpašnieku"
es liktu šim komentāram virsrakstu: mr_eksperts atkal pied**rš komentārus

     [+] [-]

, 2013-09-03 22:50, pirms 11 gadiem
Lielkuilis rakstīja: Fernando pats arī mīl uzmīt ar šosejas velo. Nez kādos zemākas kategorijas mačos neuzbrauks komandas sastāvā?
Tas būtu sarežģīti, jādabū licence, pēc tam pusgadu pirms gonkām jāiestājas dopinga pārbaužu programmā. Turklāt, ProTeam komandām ir ierobežots skaits braucēju.