Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kastriljo uzvar stāvā kāpumā mākonī, Rogličs apcērpj līdera O'Konora pārsvaru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kastriljo uzvar stāvā kāpumā mākonī, Rogličs apcērpj līdera O'Konora pārsvaru
Spānijas riteņbraucējs Pablo Kastriljo. Foto: Ander Gillenea/AFP/Scanpix

LETA--AFP. Spānijas riteņbraucējs Pavlo Kastriljo svētdien izcīnīja uzvaru "Vuelta a España" 15. posmā, kamēr kopvērtējuma vicelīderis slovēnis Primožs Rogličs samazināja līderpozīcijā esošā austrālieša Bena O'Konora pārsvaru.

Pirms Spānijas tūres pēdējās brīvdienas svētdien riteņbraucēji mēroja 143 kilometrus ar diviem pirmās un vienu trešās kategorijas kāpumu distancē, kā arī augstākās grūtības kāpumu jeb "hors categorie" finišā.

Kastriljo ("Kern Pharma"), kurš šajā tūrē uzvarēja ar 12. posmā, apmēram trīs kilometrus pirms finiša aizbrauca solo atrāvienā, miglā tīto finiša līniju šķērsojot pēc distancē pavadītām trīs stundām 45 minūtēm un 51 sekundes. Pēc 12 sekundēm finišēja krievs Aleksandrs Vlasovs ("Red Bull - Bora - hansgrohe"), bet 31 sekundi zaudēja Francijas pārstāvis Pāvels Sivakovs (UAE).

Vienu minūti un četras sekundes pēc uzvarētāja finišēja Rogličs ("Red Bull - Bora - hansgrohe") un spānis Enriks Mass ("Movistar"). Rogličs par 38 sekundēm pārspēja O'Konoru ("Decathlon AG2R La Mondiale"), taču kopvērtējumā atguva tikai 18 sekundes, jo viņam tika piemērots 20 sekunžu sods par to, ka pēc velosipēda maiņas slovēnis brauca aiz komandas auto.

O'Konors Rogliču apsteidz par vienu minūti un trīs sekundēm, bet Masu - par divām minūtēm un 23 sekundēm.