Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kaļveršam izdodas izcīnīt uzvaru Igaunijas CX seriāla 2. posmā Rakē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kaļveršam izdodas izcīnīt uzvaru Igaunijas CX seriāla 2. posmā Rakē
M.Kaļveršs (vidū). Foto: LRF.

Latvijas vicečempions velokrosā Matīss Kaļveršs (“Virsotne Marmot”) sestdien Rakē izcīnīja uzvaru “Karikasari CX” sezonas otrajā posmā. Salaspilietim šis ir pirmais triumfs šī gada CX sezonā. Jau 13. oktobrī viņa mājas trasē notiks Latvijas čempionāts.

Latviju Rakē notikušajā posmā pārstāvēja divi elites grupas braucēji – Matīss Kaļveršs (“Virsotne Marmot) un Kārlis Klismets (“Energus CT”). Sacensību trase pēc lietus bija ļoti dubļaina, līdz ar to vēl tehniskāka un fiziski prasīgāka.

Lieliska diena padevās Matīsam Kaļveršam, kurš sešu apļu sacīkstē jau no paša sākuma bija starp līderiem, turpinājumā savu vadību tikai palielinot. Finišu latvietis sasniedza jau lepnā vientulībā, trasē pavadot 1 stundu 2 minūtes un 15 sekundes. Otro vietu ieguva igauņu juniors Riko Tammepū, kurš zaudēja 1 minūti un 15 sekundes. TOP3 tikmēr noslēdza vēl viens jaunais igauņu talants Sebastians Supī (+00:01:30).

Kārlis Klismets tikmēr elites grupā izcīnīja piekto vietu, bet braucienā kopumā bija septītais. Matīsam viņš piekāpās par 3 minūtēm un 49 sekundēm.

Jau 13. oktobrī Salaspilī notiks Latvijas čempionāts velokrosā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija