Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Rubenis: "Esmu labojis visus jaudas rekordus un progresējis sprintā"

Toms Markss
Toms Markss

Rubenis: "Esmu labojis visus jaudas rekordus un progresējis sprintā"
Pauls Rubenis (no kreisās) kopā ar Iagaucijas U23 čempionu Artjomu Mirzojevu

Jaunajai sacensību sezonai pilnā sparā gatavojas Latvijas U23 čempions šosejas riteņbraukšanā Pauls Rubenis. Otro sezonu pēc kārtas viņš pārstāv Igaunijas UCI kontinentālo komandu ''Ampler Development team''. Par treniņiem, sezonas sākumu un mērķiem šajā sezonā vairāk pastāstīja pats sportists.

Pauls Rubenis aizvadītajā gadā debitēja pieaugušo konkurencē. Debija padevās ļoti sekmīga. Rīdzinieks sekmīgi iekļāvās Renē Mandrī un Jana Kirsipū vadītajā, un Toma Flakša trenētajā Igaunijas UCI kontinentālā līmeņa komandā ''Tartu 2024/ BCC”'. Tās sastāvā tika gūti atzīstami rezultāti UCI kategorijas velobraucienā Polijā, “Baltic Chain tour” sacensībās, kā arī Latvijas čempionātā, kur Rubenis absolūtajā ieskaitē bija otrais, bet U23 vecuma grupā pārliecinoši uzvarēja. Starpsezonu periodā Pauls saglabāja vietu Igaunijas vienībā, kas šogad nes ''Ampler Development team'' nosaukumu”.

Pastāsti, kur šobrīd atrodies…
Pašlaik esmu Spānija - Salou, pilsētā. Tā atrodas pie jūras apmēram 100 kilometru uz leju no Barselonas. Šeit aizvadu pirmssezonas sagatavošanās treniņnometni, kuras garums ir trīs nedēļas. Pēc komandas nometnes mājās gan nododos, atšķirībā no lielākās daļa komandas biedru. Komandas vadītājs Rene Mandri man deva iespēju palikt un trenēties šeit ilgāk. Iepriekš bija paredzēta dalība Baltijas valstu čempionātā treka riteņbraukšanā, tomēr, ņemot vērā situāciju Lietuvā, sacensības ir atceltas. Saloui pilsētā būšu visu februāra mēnesi un pēc tam lidošu uz pirmajās sacensībām. Ja runā par treniņiem, tad tajos vācam apjomu, kā arī veicam intensitātes darbu.

Kā vari salīdzināt savu sportisko formu ar pagājušo gadu šajā laikā?
Nav pat īsti ko salīdzināt. Jau tagad esmu pārspējis praktiski visus savus jaudas rekordus, kas tika uzstādīti pagājušajā sezonā, esot labākajā formā. Piemēram Latvijas čempionāta jaudas rekordi arī jau krituši. Ir izteikti uzlabojies sprints, kā arī daudz labāk jūtos kalnainākās distancēs.

Kā tu redzi savu lomu komandā?
Par to vēl grūti pateikt. Tomēr jau pirms nometnes runāju ar Renē. Viņš teica, ka ja viss būs kārtībā ar veselību un arī sportiskā forma būs laba, tad mana iespēja cīnīties par paša rezultātu varētu pienākt jau ļoti ātri. Pagaidām pēc testiem nometnē un paša sajūtām neredzu iemeslu, lai viņa teiktais nepiepildītos.

Kad Tev ir plāns uzsākt sacensību sezonu?
No sākuma biju ielikts uz UCI līmeņa šosejas riteņbraukšanas sacensībām Horvātijā, kuru norise plānota marta sākumā. Šeit paredzētas divas viendienu un vienas daudzdienu sacensības. 2018. gadā šeit uzvaras guva Emīls Liepiņš. Tomēr pirms pāris dienām komandas galvenais treneris Toms Flaksis informēja, ka mūsu komanda ir tikusi pie augsta līmeņa sacensībām Francijā marta pirmajā nedēļā. Savas specifikas dēļ, šīs sacensības būtu lieliski piemērotas man. Sacensības notiek pa apļiem un katrā aplī iekļauti divi pauguri. Gala vārdu par sastāviem dos Renē. Tad arī zināšu, kur sākšu sezonu.

Uz kurām sacensībām plāno likt uzsvaru šogad?
Nezinot vēl precīzi savu sacensību kalendāru, grūti nosaukt sacensības uz kurām tiks likts uzsvars. Pavisam noteikti vēlos parādīt sevi no labākās puses Latvijas čempionātā. Vēlos pierādīt, ka pjedestāls Siguldā pērn nebija sasniegts uz labāko džeku nepiedalīšanās un īsās distances sakritību. Ļoti vēlos labi nostartēt arī pasaules čempionātā, kas norisināsies Beļģijā.

Vai Tev palīdz tas, ka komandas treneris ir arī tavs personīgais treneris?
Jā noteikti tas, ka Toms ir arī komandas treneris palīdz. Pēdējo gadu laikā izveidojusies laba saikne un sadarbība, kā arī pilnībā uzticos un paļaujos uz viņu.

Kā Tartu komanda Tev var palīdzēt sasniegt nākamo līmeni – kļūt par pasaules tūres vai pro kontinentālās komandas braucēju?
Ja būs rezultāti, tad arī būs nākamais solis pretim pasaules tūrei. Mums komandā ir gan Jans Kirsipu, gan Renē, kuri paši braukuši pasaules tūrē un šiem vīriem ir ļoti labi kontakti. Mēs jau redzējām spilgtus piemērus ar maniem bijušajiem komandas biedriem - Raitu Ārmu un Markusu Pajūru, kuri nonākuši ļoti labās komandās.

Kādus mērķus sev esi izvirzījis šai sezonai?
Priekš sevis esmu kā vienmēr izvirzījis diezgan augstus mērķus. Vēlos izcīnīt goda pjedestālus UCI mēroga sacensībās.

Izmantotie resursi:
lrf.lv