Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Krievijas ministrs: "Mūs apsūdzējušie tiks saukti pie atbildības"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijas ministrs: "Mūs apsūdzējušie tiks saukti pie atbildības"
Vitālijs Mutko
Foto: Jevgeņijs Bijatovs, rsport.ru

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko atklāj, ka juristi strādā pie tā, lai dopinga skandālu izraisījušie tiktu saukti pie atbildības. Krieviem liktenīgais Maklarena ziņojums lielā mērā esot balstīts uz antidopinga laboratorijas bijušā vadītāja liecībām.

Vitālijs Mutko: "Esam nolīguši valsts labākos juristus, kuri analizē Maklarena ziņojumu. Secinājums: ziņojums ir falsificēts, tas pielāgots apstākļiem un situācijai. Ziņojuma juridiskā tehnika neiztur kritiku. Maklarena ziņojuma sportistu saraksts sastādīts, pamatojoties uz Maskavas Antidopinga laboratorijas kādreizējā direktora Grigorija Rodčenkova liecībām. Mēs vērsīsimies arī civiltiesās. Cilvēki, kuri mūs apsūdzēja tiks saukti pie atbildības. Izmeklēšanas iestādes izmeklē krimināllietu, kas ierosināta saistībā ar minēto ziņojumu. Šobrīd ir pietiekams pamats izvirzīt pretenzijas."

Pēc izmeklēšanas iestādes pieprasījuma Maskavas tiesa šomēnes uzlika arestu minētā Rodčenkova zemes gabalam. Krievu nometnē uzskata, ka Rodčenkovs apzināti iznīcinājis sportistu dopinga proves, bet tagad aizbēdzis uz ārzemēm un sācis runāt.

Kā jau ziņots, 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos. 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret Starptautisko vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF), tādējādi liedzot piedalīties Rio olimpiādē. 24. jūlijā SOK teju vienbalsīgi lēma, ka Krievijas olimpiskā izlase varēs piedalīties olimpiādē, ja vien zaļo gaismu dos attiecīgā sporta veida starptautiskā federācija, Sporta arbitrāžas tiesa un Starptautiskā olimpiskā komiteja. Tika ņemti vērā arī Maklarena ziņojumā minētie uzvārdi, līdz ar to daudzi krievu sportisti netika pielaisti Rio olimpiādei. Augustā kļuva skaidrs, ka Maklarena ziņojumā minēto faktu dēļ krievu sportisti netiek pielaisti Riodežaneiro paralimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
matchtv.ru

 +11 [+] [-]

, 2016-08-27 15:30, pirms 8 gadiem
Krievija savu vaajumu vienmeer maskee aiz speeka, tuksha muca taalu skan

 +14 [+] [-]

, 2016-08-27 15:37, pirms 8 gadiem
Polonijs visiem pietiks?

  +5 [+] [-]

, 2016-08-27 15:39, pirms 8 gadiem
Es nedomāju, ka sporta organizācijas pasūtīta ekspertu slēdziena pielīdzināšana juridiskam dokumentam ir "spēka" izrādīšana. Tie ir kaķa lāsti, turklāt vāja, aiz vecuma praktiski nosprāguša kaķa lāsti, nevis spēks. Par to var un vajag smieties, ņirgāties un novest līdz absurdam. Polonijs, protams, ir cita lieta.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-27 15:42, pirms 8 gadiem
Nabaga krievelis,nu kaa shita vinus neviens nemil..ai cik zeel..

  +3 [+] [-]

, 2016-08-27 15:52, pirms 8 gadiem
Drīzāk jāvaino neprasmīgus čuru burciņu mainītājus, ne citus. A kas tad tiem sūdzētājiem atlika? Novāktu tāpat kā citus. Tāpēc jau aizmuka.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-27 16:14, pirms 8 gadiem
Nabaga krievija, atkal ļaunie rietumi apceļ

  +3 [+] [-]

, 2016-08-27 16:35, pirms 8 gadiem
Tas viņiem asinīs, jo vairāk "ienaidnieku" jo labāk jūtās! Ja nav, tad izdomās. Visi to vien tik grib, lai šos "iznīcinātu", tad rodas enerģija!

  +4 [+] [-]

, 2016-08-27 16:49, pirms 8 gadiem
Tā vietā ,lai attīrītos kā tas tika izdarīts ar VDR ķīmiķiem un drošībniekiem ,krievi atkal mistiski draud pasaulei ,apmēram kā viņi piesola tiesāt likumīgi ievēlētu Ukrainus valdību ,prezidentu un politiķus ,nu absurda teātris tur notiek.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-27 16:54, pirms 8 gadiem
Labākā aizsardzība ir uzbrukums.Tai vietā ,lai Mutko sēdētu aiz restēm,viņam dota rīcības brīvība Krievijā.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-27 18:52, pirms 8 gadiem
Tie Kremla sporta kuratori ir smagi slimi! Tagad, redz, visa pasaule ir vainiga un sazverejusies pret kristaltirajiem krievu sportistiem, lai novaktu sos no pjedestaliem... Mutko gvelz slima suna murgus! Vakar bija vesels propagandas raidijums "Bolsinstvo" veltits apbizotajiem Krievijas paralimpiesiem, tur no 6 runatajiem normala bija tikai viena kundze, kura atlava aizradit parejiem 5 teviniem - nacionalsovinistiem, ka Krievija pati sen sajaukusi sportu ar politiku un tapec tagad novac to razu, ko savulaik iesejusi... Nu, ja varetu, tas piecnieks butu vinu kajam samidijusi, ipasi nervozs bija psihopatiskais stalinists un zurnala "Zavtra" galvenais redaktors/demagogs Tarhanovs, pilnigi aptracis Stalina un lielkrievu sovinisma fans.

     [+] [-]

, 2016-08-28 08:58, pirms 8 gadiem
......interesanti gan,pirmajiem diviem komentiem spiedu -,bet pieskaitīja plusus.....demokrātija...