Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Alisons/Brunu uzvar trillerī un iekļūst finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Alisons/Brunu uzvar trillerī un iekļūst finālā
Alisons Čeruti cīņā ar Robertu Mēvsenu
Foto: SIPA/Scanpix

Fantastisku maču Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu pludmales volejbola turnīrā aizvadījuši mājinieki Alisons Čeruti/Brunu Oskars Šmits un nīderlandieši Aleksandrs Brūvers/Roberts Mēvsens. Pusfināla cīņā ar 2-1 (21:17, 21:23, 16:14) pārāki bija brazīlieši, iekļūstot finālā.

Pēc Larisas un Talitas zaudējuma līdzjutējus vīru pusfinālā centās uzmundrināt Alisons Čeruti un Brunu Oskars Šmits, kuriem ceļu pretī finālam centās aizšķērsot Aleksandrs Brūvers un Roberts Mēvsens no Nīderlandes.

Maču ar precīzu bloku sāka Mēvsens, atstājot uz pauzes Alisonu. Nākamajā izspēlē Alisons nespēja noslēgt uzbrukumu, bet pēc tam blokā panāca savu. Seta gaitā te viens, te otrs pāris pabija minimālā vadībā, nespējot iegūt lielāku pārsvaru. Pirmajiem tas izdevās Alisonam un Brunu, kuri panāca 8:6. Līdz tehniskajam pārtraukumam brazīlieši palielināja savu pārsvaru vēl par punktu, dodoties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 12:9. Seta otrajā pusē nīderlandieši meklēja veidus, kā atgūt zaudēto, bet pretinieki nelūza, kas neļāva pietuvoties tuvāk nekā divu punktu atstatumā. Pienākot seta izskaņai, Alisons un Brunu nostiprināja savu pārsvaru, galu galā gūstot panākumu ar 21:17.

Otrā seta ievadā nīderlandieši varēja izvirzīties vadībā ar 2:0, bet Brūvera lieliskā spēle aizsardzībā, izvelkot vairākas sarežģītas bumbas, netika atalgota ar punktu, Alisonam pie tīkla noslēdzot šo epizodi. Turpinājumā cīņa atkal ritēja punkts punktā. Nīderlandes pludmales volejbolisti centās atvirzīt spēli nostāk no tīkla, lai izvairītos no Alisona bloka. Vienreiz gan viņam izdevās pieķert pretinieku blokā, izvirzot brazīliešus vadībā ar 8:7. Pirms tehniskā pārtraukuma Brunu uzbrukumu bloķēja Mēvsens, atpūtā vadībā dodoties nīderlandiešiem (11:10).

Seta turpinājumā dueti kļūdījās maz un pārmaiņus. Tādējādi vēl joprojām nevieniem neizdevās iekrāt vairāk nekā minimālu pārsvaru. Pirmie tomēr salūza nīderlandieši, pēc bumbas raidīšanas autā nonākot iedzinējos ar 17:19. Pēc pārtraukuma brazīlieši tika pie trīs mačbumbām, bet Mēvsens divas reizes blokā apturēja Alisonu, atgriežot nīderlandiešus cīņā (20:20). Brīdi vēlāk Mēvsens arī trešo reizi noķēra Alisonu blokā, bet pēc tam ar saīsinātu servi tika pie eisa, ievelkot maču trešajā setā - 23:21.

Trešais sets sākās ar garu izspēli, kuras izskaņā Mēvsens bloķēja Brunu uzbrukumu. Mēvsens bija piešāvies Alisona apturēšanā, turpinot iesākto arī trešajā setā (3:1). Uzreiz pēc tam Alisonam izdevās atspēlēties, atjaunojot neizšķirtu. Tieši šo divu spēlētāju duelis varēja izšķirt mača likteni. Labāk veicās Alisonam, kurš izvirzīja savu duetu vadībā ar 7:5. Brazīlieši novirzīja spēli uz Brūveru, kuram bija lielākas grūtības apspēlēt Alisonu. Vienā no šādām epizodēm augumā raženais brazīlietis panāca savu, palielinot rezultāta starpību līdz trīs punktiem (10:7). Pašapmierinātībā ieslīgt bija pāragri, jo tas nesa kļūdu un divus zaudētus punktus. Seta galotne atkal izvērtās spraiga. Nīderlandes duets ne vien panāca izlīdzinājumu, bet pēc garas izspēles arī izrāvās vadībā ar 12:11. Nepagāja ilgs laiks, lai brazīlieši atgrieztos minimālā vadībā un tiktu pie kārtējām mačbumbām. Vienu no tām izdevās arī izmantot, Alisonam un Brunu sasniedzot kāroto finālu - 2-1 (21:17, 21:23, 16:14).

Otrā pusfināla duelī plkst. 5:00 pēc Latvijas laika spēkiem mērosies itāļi Paolo Nikolai/Daniele Lupo un krievi Konstantīns Semjonovs/Vjačeslavs Krasilņikovs.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 00:15, pirms 8 gadiem
Episks mačs. Labākais, kādu esmu redzējis ever. Un šaubos, lai gan ceru, ka ko tādu vēl būs iespēja redzēt. Visi 4 spēlēja monstruāli, kvalitatīvi, līdz spēku izsīkumam, zaudēt neviens nebija pelnījis.

Ko tādu gaidīju vakar, bet tur diemžēl bija katastrofāls mačs, taču šodien atguvu ar uzviju.

     [+] [-]

, 2016-08-17 00:38, pirms 8 gadiem
Iespaidīga cīņa! Lai Dievs dod tādu finālu!!!
Apbrīnojams uzbrukuma volejbols.
Brīnos, ka HOL tik daudz tomēr meklēja Brunu. Mamuts bija jāsaliec...

Tomēr spēli garlaikoja vienveidīgā serve no 6 pa 4. Izslēdzot abu torņu uzbrukumus pa līniju. Tieši Mamuts, 2-3x pamānot pa līniju, izšķīra laikam likteni.

Kapēc HOL nemēģināja gan servēt uz 6, lai uzbrukumi nāk no vidus. Kapēc HOL pašī nepacēla uz vidiņu?!?
Es nesaku, ka dotu rezultātu, bet liecinātu par taktikas prasmēm. Ar ko tieši mūsējie stipri.

Maču izcēla Mamuts, kurš sapratu, ka 3. setā spēlē tikai par savu komandu, tribīnēm ne adrenalīna miligrams...
TIZLIE flāmi pie 13 13 un 14 14 divreiz neieservē laukumā, ja nav smadzaņu, tad lai tās tiek samba people...

Lai jau mājiniekiem tiek!
2 zelti viņiem ir pelnīti:
Fūzī un bīčā večiem!!!

  -2 [+] [-]

, 2016-08-17 00:40, pirms 8 gadiem
Brausera vietā Kreilis būtu mierīgi iederīgs.

     [+] [-]

, 2016-08-17 00:40, pirms 8 gadiem
Piekrītu Bērzam, ka šis bija iespaidīgākais mačs pēdējo 2-3 cklu laikā.

Gaidām supersmagsvarus

  +2 [+] [-]

, 2016-08-17 01:20, pirms 8 gadiem
he he alisons otro setu izcakareja samoilava stilā

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 01:36, pirms 8 gadiem
Daņ fox rakstīja: he he alisons otro setu izcakareja samoilava stilā
Bet izvilka ar prātu un koncentrāciju

  -1 [+] [-]

, 2016-08-17 04:51, pirms 8 gadiem
kāds nezin, kur var redzēt ierakstu?

     [+] [-]

, 2016-08-17 07:54, pirms 8 gadiem
A pa ltv7 klauni laiz kkadu pajobanu vingrosanu ar ble treku!!!!

     [+] [-]

, 2016-08-17 12:12, pirms 8 gadiem
balodi rakstīja: kāds nezin, kur var redzēt ierakstu?
LTV rāda šobrīd