Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Pols Džordžs: "Serbi centās mūs nogurdināt, bet paši nenogura nemaz"

Rolands Eliņš

Pols Džordžs: "Serbi centās mūs nogurdināt, bet paši nenogura nemaz"
Pols Džordžs cenšas apturēt Milošu Teodosiču
Foto: AFP/Scanpix

Pēc ASV uzvaras pār Serbiju (94:91) Rio olimpisko spēļu basketbola turnīrā ASV izlases treneris Maiks Kžiževskis aicināja novērtēt serbu spēku, bet ASV basketbolists Pols Džordžs atzinīgi izteicās par Serbijas izlases parādīto izturību un amerikāņiem neierasto uzbrukumu.

„Jau atkal mums nācās paļauties uz savu talantu,” sacīja Pols Džordžs, Indianas „Pacers” kluba līderis, uzslavējot Serbijas taktiku uzbrukumā. „Tas ir iemesls, kādēļ mūsu komandas puiši ieņem tik lielu lomu NBA. Savukārt serbi patiešām zina, kā pārvietoties basketbola laukumā un tikt prom no saviem sedzējiem. Šeit vairāk būtu jārunā par to, kā viņi veido savu uzbrukumu, cenšoties mūs nogurdināt. Likās, ka viņi paši nemaz nenogurst.”

„Mēs paši netikām galā ar sevi,” skaidroja Kevins Durents, atbildot, kāpēc uzvara sanāca tik samocīta. „Lieliski sākām spēli, patiešām lieliski. Tikām pie gandrīz 20 punktu pārsvara. Vienkārši vajadzēja tāpat nospēlēt līdz beigām, taču mēs sākām pievērst uzmanību citām, pavisam muļķīgām lietām – tiesnešu svilpēm, pretinieku sīkstajai darbībai. Sākām par to domāt un zaudējām koncentrēšanos nevietā.”

ASV izlases treneris Maiks Kžiževskis savukārt aicināja nevis meklēt ASV trūkumus, bet gan novērtēt pretinieku spēku: „Pārāk maz tiek novērtēta pretinieku komandas augstā kvalitāte. Austrālija ir spēcīga izlase. Serbija ir spēcīga izlase. Tās ir vienas no labākajām komandām pasaulē, turklāt spēlē apmēram šādā sastāvā jau ilgu laiku. Pirms diviem gadiem cīnījāmies pret Serbiju, viss mums sanāca, kā plānots, droši uzvarējām, un esmu pārliecināts, ka serbi to atceras un vēlējās revanšēties.”

„Serbija spēlēja kā komanda,” turpināja Kžiževskis. „Savukārt mums, manuprāt, trūkst pieredzes, kas rodas pēc ilgiem kopā pavadītiem turnīriem. Ceru, ka mači pret Austrāliju un Serbiju būs palīdzējuši, tāpat kā palīdzēs nākamā spēle pret Franciju.”

Bet Serbijas izlases līderis Milošs Teodosičs uzsvēra, ka viņa izlase vienmēr ir izcēlusies ar savu cīņassparu un pierādīja to arī šodienas spēlē: „Šī ir trešā spēle pēc kārtas, kurā mums ir ļoti slikts sākums. Ir grūti pēc tam atspēlēties, ja jau pašā sākumā nokļūsti 10-15 punktu iedzinējos, un pret ASV tas ir jo sevišķi grūti.”
ASV izlase grupu turnīru noslēgs ar maču pret Franciju, cenšoties garantēt pirmo vietu grupā, ko teorētiski var atņemt gan Francija, gan Austrālija. Savukārt Serbijai priekšā citas problēmas – pagaidām tikai ceturtā vieta grupā un, lai izvairītos no izstāšanās iespējas, pēdējā spēlē pret Ķīnu nepieciešama uzvara.

A grupas kopvērtējums

#KomandaU-ZP
1ASV4-08
2Austrālija3-17
3Francija3-17
4Serbija1-35
----
5Venecuēla1-35
6Ķīna0-44

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +5 [+] [-]

, 2016-08-13 13:29, pirms 8 gadiem
Skatījos spēli - pirmkārt, nez kā jums, bet man likās, ka ASV necīnās pa visiem 100%, tāda sajūta, ka daudz čilo defā un arī uzbrukumā nerāda savu spēli ne Tomsons, ne KD, ne arī Kyrie. Savukārt, serbiem krita visi metieni iekšā, protams, arī provocēja un spēlēja ļoti fiziski. Domāju ar visiem KP un Dāvjiem ierindā, mēs neko serbiem nespētu vēl parādīt.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-13 14:23, pirms 8 gadiem
Nevis pretinieki ir spēcīgi, bet ASV komanda uz laukumu dzen muļķi. Varbūt viņiem ir pateikts, lai negrauj pretiniekus, bet uzvar ar dažu punktu starpību, lai vismaz butu kāda intriga par 1 vietu p.s pa lielam basketbola turnīrs arī ir vienīgā disciplīnā kuram vērts sekot līdzi.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-13 14:33, pirms 8 gadiem
Japiekrit vien ir ASV trenerim par to pieredzes trukumu.No iepriekseja sastava kodola ir tikai 3is speletaji,ja nemaldos.olimpiade jau stiprakas asv pretinieces ir eiropas komandas,kuras tomer spele savadaku basiti neka nba.Lidz ar to rodas problemas kaa pret tadam spelet.Nesaprotu kapec sagatavosanas posma nebija kada parbaudes spele ar eiropas izlasi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-13 16:30, pirms 8 gadiem
Diez ka izskatītos ASV izlase bez melnādainājiem?

     [+] [-]

, 2016-08-13 16:40, pirms 8 gadiem
Serbi vienkārši nospēlēja basīti, kādu spēlē GSW un Spurs, kas skaitās krutākais basītis NBA, ar labu bumbas kustību. Savukārt ASV ir vienkārši bariņš spēcīgu individuālo talantu, no kuriem vēl daži nespēj pievaldīt savas emocijas, tādejādi iegāžot visu komandu. tas arī viss.

     [+] [-]

, 2016-08-13 17:24, pirms 8 gadiem
Converse87 rakstīja: Diez ka izskatītos ASV izlase bez melnādainājiem?
Normālu sastāvu varētu savākt. Tā uz ātru roku kaut ko sametot

Lin/McConnel/Hinrich
Redick/Korver/Dunleavy
Hayward/Parson/McDermott
Love/Anderson/Leonard
Lopez/Lopez/Aldrich

Garajā galā vēl milzīga izvēle. Brāļi Zelleri, brāļi Plumlee, Koufos. Bomārs Lee ar varbūt.

     [+] [-]

, 2016-08-13 17:29, pirms 8 gadiem
Koufos vari pe grieķiem meklēt

     [+] [-]

, 2016-08-13 17:39, pirms 8 gadiem
bezbiksis rakstīja: Koufos vari pe grieķiem meklēt
Viņš ir spēlējis Grieķijas izlasē? Viņš jau laikam var pārstāvēt gan Grieķiju gan ASV (dzimis ASV). Līdzīgi kā Irvings varētu spēlēt Austrālijas izlasē.

     [+] [-]

, 2016-08-13 17:54, pirms 8 gadiem
GreenUprise rakstīja: Normālu sastāvu varētu savākt. Tā uz ātru roku kaut ko sametot

Lin/McConnel/Hinrich
Redick/Korver/Dunleavy
Hayward/Parson/McDermott
Love/Anderson/Leonard
Lopez/Lopez/Aldrich

Garajā galā vēl milzīga izvēle. Brāļi Zelleri, brāļi Plumlee, Koufos. Bomārs Lee ar varbūt.
šitos jau serbi paņemtu

     [+] [-]

, 2016-08-13 18:52, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: šitos jau serbi paņemtu
Maz ticams. Šeit ir gan augstas klases NBA starta piecinieku spēlētāji, teicami uzbrukuma izpildītāji, melnā darba darītāji, izteikti rezervistu lomu izpildītāji. Nav pilns ar all-stariem, kas pieraduši, ka visa komanda griežas ap viņiem.
McConnell/Hayward/Parsons/Love/R. Lopez būtu diezgan iespaidīgs combo.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-13 20:03, pirms 8 gadiem
GreenUprise rakstīja: Maz ticams. Šeit ir gan augstas klases NBA starta piecinieku spēlētāji, teicami uzbrukuma izpildītāji, melnā darba darītāji, izteikti rezervistu lomu izpildītāji. Nav pilns ar all-stariem, kas pieraduši, ka visa komanda griežas ap viņiem.
McConnell/Hayward/Parsons/Love/R. Lopez būtu diezgan iespaidīgs combo.
nez, es liktu uz serbiem

     [+] [-]

, 2016-08-13 20:11, pirms 8 gadiem
loģika vienkārša, eiropas un dienvidamerikas komandas, kā argentīna, spēj līdzvērtīgi cīnīties ar ASV "nosacīti otro'' mello sastāvu, tad neredzu problēmu uzvarēt līmeņa ziņā 4-5 balto sastāvu.