Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Pušpure: "Tiku mētāta kā zivs jūrā, knapi izdzīvoju"

Pušpure: "Tiku mētāta kā zivs jūrā, knapi izdzīvoju"
Sanita Pušpure
Foto: AP/ Scanpix

Īrijas latviete, akadēmiskā airētāja Sanita Pušpure aizvadītājā nedēļas nogalē cīnījās ar sarežģītiem apstākļiem Riodežaneiro olimpiādē un tika nākamajā kārtā. Sportiste atzīst, ka gāja trakāk nekā šī gada Eiropas čempionātā.

Sanita Pušpure: "Jutos komfortabli pirmajos 250 metros un arī pēdējos 250 metros. Savukārt vidusdaļā nebija labi - es tiku mētāta kā zivs jūrā, knapi izdzīvoju bez apgāšanās. Tiku līdz finišam, līdz ar to sanāca labi. Apstākļi bija vairāk piemēroti burāšanai, nevis airēšanai. Vienā brīdī vējš pūta tā, ka mana laiva sagriezās šķērsām celiņam - nācās airēt tikai ar vienu roku, lai dabūtu laivu pareizajā leņķī. Tie patiešām nebija apstākļi, kurus varētu vēlēties olimpiskajās spēlēs, taču jāprot tikt galā arī šādās situācijās. Līdzīgi apstākļi bija šī gada Eiropas čempionātā, kur spēju iegūt bronzas medaļu. Toreiz es domāju, ka apstākļi ir ļoti, ļoti slikti, taču tagad bija vēl trakāk."

Sieviešu vieninieku sacensību galvenā favorīte Kima Brenana (Austrālija) savā priekšbraucienā finišēja tikai trešā: "Nekad nebijām braukušas šādos apstākļos. Parasti šāda situācija tiek uzskatīta par neairējamu. Mana laiva gandrīz nogrima."

Nelabvēlīgo apstākļu dēļ svētdien ieplānotie gandarījuma braucieni tika pārcelti uz šodienu. Ja laika apstākļi būs atbilstoši, Pušpures ceturtdaļfināls notiks 9. augustā starp plkst. 15:10 un 15:50.

Īrijas latviete atklāj, ka viņas finansiālā situācija nav spoža, taču ir cita motivācija. "Patlaban man nav sponsoru. Saprotu, ka airēšana nav skatītājiem draudzīgs sporta veids. Pagājušā gada katastrofu dēļ (slimība un trauma) tagad man ir minimālais finansējums. Nesūdzos, jo man ir pietiekami, lai sportotu. Godīgi sakot, par naudu pat nav jārunā. Ja runa būtu par naudu, tad nevajadzētu airēt, jo ar to nevar pelnīt naudu. Te nav kā futbolā vai regbijā. Šeit virza tīra mīlestība pret sportu un ambīcijas," norāda Pušpure.

Vēja nodarītie postījumi "Lagoa" objektā (foto: Igor Meijer / worldrowing.com)

Izmantotie resursi:
irishexaminer.com
smh.com.au
the42.ie


, 2016-08-08 13:13, pirms 8 gadiem
Vispār jau zivi jūrā nemētā...
Slēpts komentārs: Ambrē
, 2016-08-08 14:28, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Pilnīgi neintresē kaut kādas tur īrietes žēlabas airēšanā!!!
teica džeks, kura māsa, mamma, māsica utml ceļ pirmās vietas airēšanā
, 2016-08-08 15:32, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Pilnīgi neintresē kaut kādas tur īrietes žēlabas airēšanā!!!
Neinteresē kaut kāda tur Ambrē smilkstēšana.
Slēpts komentārs: Ambrē
, 2016-08-08 16:32, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Nu bet padomā pats - kāda mums interese par sportisti, kas pārstāv Īriju???
Tādā gadījumā kāda mums interese par vismaz 50% olimpiādes -tur arī latviešu sportistu nav..
, 2016-08-08 22:47, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Pilnīgi neintresē kaut kādas tur īrietes žēlabas airēšanā!!!
- teica džeks un aizsūtīja īrijā strādājošajiem radiem žēlabainu vēstuli par grūtajiem apstākļiem Latvijā...
, 2016-08-09 01:15, pirms 8 gadiem
kādēļ šāds raksts par to kā veicās citas valsts pārstāvim ? Kam tas vajadzīgs ?
, 2016-08-09 01:40, pirms 8 gadiem
Nu tagad nointervēja vienreiz tagad Katru nedēļu būs nīdēšana to par vienu tad par citu. Kāpēc nav intervija ar kādu Ungārijas sportistu vai no Vācijas?
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.