Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1404, Did:0, useCase: 3

No 1. jūlija tiks paaugstināta "Nike Riga Run" dalības maksa

Andrejs Siliņš

No 1. jūlija tiks paaugstināta "Nike Riga Run" dalības maksa
Foto: Nike Riga Run

Arī šogad Baltijā lielākais sporta labdarības pasākums "Nike Riga Run" 18. augustā pulcēs vairākus tūkstošus sporta entuziastu. Dalības maksa pasākumā, kas vienlaicīgi ir ziedojums, trīs gadu laikā ļāvusi palīdzēt vairāk nekā 30 bērniem ar kustību traucējumiem spert plašu soli pretī pilnvērtīgākai dzīvei. No šī gada 1.jūlija 10km distanču dalības maksa tiek paaugstināta - Ls 7. Savukārt Swedbank stafetes skrējienam komandas dalības maksa būs Ls 15.

Nike Riga Run šogad jau ceturto reizi pulcēs uz starta tos skriešanas, nūjošanas, skrituļslidošanas un rollerslēpošanas cienītājus, kuri ar dalību pasākumā uzlabo ne tikai savu dzīves kvalitāti, iekļaujot tajā regulāras sportiskas aktivitātes, bet arī veic nozīmīgu līdzdalību projektā „Mazajām sirsniņām”. Projekta mērķis ir ziedojumu vākšana bērnu ar kustību traucējumiem ārstēšanai un lielu ieguldījumu šai projektā devuši arī Nike Riga Run partneri Swedbank un portāls ziedot.lv. Katrs Nike Riga Run dalībnieks ar savu dalības maksu palīdz piepildīt kāda bērna sapni par pilnvērtīgu dzīvi. Ar projekta starpniecību saziedotā naudas summa piepildīs vairāku „Mazo sirsniņu” cerības, tādēļ no 1.jūlija dalības maksa Nike Riga Run 10 km disciplīnām tiek paaugstināta no Ls 5 uz Ls 7. Savukārt komandas dalības maksa Swedbank stafetes skrējienam no Ls 10 uz Ls 15.

Par neiztrūkstošu pasākuma sastāvdaļu kļuvuši Nike Riga Run bezmaksas treniņi Mežparkā, lai sagatavotos kādai no Nike Riga Run piedāvātajām 4 disciplīnām. Treniņus katru otrdienu un ceturtdienu vada pieredzējuši savas jomas profesionāļi: skriešanā šobrīd savās disciplīnās vieni no labākajiem vieglatlētiem Latvijā Jānis Razgalis, Arnis Ozoliņš un Inese Nagle, nūjošanā - Starptautiskās Nūjošanas federācijas trenere Linda Andrusa, skrituļslidošanā – E.Krievānes skrituļslidošanas skolas pārstāvis Normans Beikmanis, savukārt rollerslēpošanā - bijušais Latvijas izlases biatlonists Jānis Pleiksnis. Papildus skriešanas un nūjošanas iesācējiem tiek piedāvāti iešanas treniņi, kurus vada fitnesa treneris un Brīvdabas Sporta Kluba nodarbību vadītājs Roberts Radičuks.

Vienu treniņu Mežparkā šogad apmeklē vidēji 500 interesenti, tāpēc Nike Riga Run organizatori kopš jūnija piedāvā skriešanas treniņus arī Uzvaras parkā, tādējādi padarot pasākumu pieejamāku Pārdaugavas iedzīvotājiem. Treniņi Mežparkā notiek katru otrdienu un ceturtdienu plkst.19:00, savukārt Uzvaras parkā – pirmdienās plkst.18:30.