Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Iedzīvotājus aicina piedalīties Rīgas sporta gada aktivitātēs

Jānis Celmiņš

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus piedalīties Rīgas sporta gada aktivitātēs – tautas sporta sacensībās un pasākumos, kas notiks vairākos sporta veidos un adresēti dažādai mērķauditorijai, gan pieaugušajiem, gan ģimenēm, bērniem un jauniešiem, senioriem, cilvēkiem ar speciālām vajadzībām, kā arī profesionāliem sportistiem.

„2013.gads Rīgā ir izsludināts par Sporta gadu, kura devīze ir „Tavs starts Rīgai!”. Jau pašlaik Rīgas ielās un parkos var sastapt arvien vairāk un vairāk skrējēju, nūjotāju un soļotāju, arvien vairāk ģimenēs aktīvs, kustīgs dzīvesveids ir pieņemts par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Rīgai ir jākļūst par pilsētu, kuras iedzīvotājiem ir motivācija un iespējas īstenot fiziski aktīvu dzīvesveidu visa mūža garumā, kā arī sasniegt augstus sporta rezultātus. Nāc, piedalies, un sportosim sev un savai pilsētai Rīgai!”- aicinot iedzīvotājus iesaistīties Rīgas Sporta gada aktivitātēs, saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

Rīgas sporta gada ideja ir aktualizēt sportu kā veselīga dzīvesveida pamatu un dot iespēju iedzīvotājiem iesaistīties daudzajos sporta pasākumos visa gada garumā. Sporta gada sacensību un pasākuma piedāvājumā iekļauti tādi sporta pasākumi, kuri rīdziniekiem, aktīva dzīvesveida piekritējiem jau kļuvuši par labu sportisku tradīciju. To vidū minams Nordea Rīgas maratons, Rīgas skolēnu spēles, Pārdaugavas svētki, Rīgas Sporta nakts, Skrējiens „Zelta keda”, Paralimpiskā Sporta diena, Rīgas Starptautiskais velomaratons, Airēšanās Sporta svētki, Vecāķu skrējiens un citi. Taču 2013. – Rīgas Sporta gada pasākumu plānā iekļauti arī daudzi pasākumi un sporta sacensības, kuras piedāvā Biedrības un komercorganizācijas, kas piedalījušās Rīgas pašvaldības izsludinātajā konkursā „Par finansiālu atbalstu Rīgai nozīmīgu Sporta pasākumu rīkošanai”. Informācija par sacensību un sporta pasākumu plānu, norises laiku un organizatoriem pieejama interneta vietnē sports.riga.lv - Jaunumi Lielākajā daļā pasākumu piedalīties var bez maksas.

Rīgas Sporta gada pasākumus atbalsta Rīgas dome, to norisi koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Sacensības un sporta pasākumi tiek organizēti sadarbībā gan ar Rīgas pašvaldības institūcijām, gan ar Biedrībām un komercorganizācijām.

Informāciju sagatavoja:
Indra Vilde

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja