Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1588, Did:0, useCase: 3

Sezonas noslēguma skrējienā Ventspilī uzvar Poluškina un Hartmanis

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sezonas noslēguma skrējienā Ventspilī uzvar Poluškina un Hartmanis
Sezonas noslēguma skrējiens Ventspilī
Foto: maratonaklubs.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Ventspilī notika sezonas noslēguma skrējiens, kur 10 kilometru distancē sievietēm ātrākā bija Inna Poluškina, bet vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Reinis Hartmanis, informē pasākuma organizatori.

Sacensību organizators Andris Valerts atzīst, ka bijis grūti izlemt, vai saistībā ar Latvijā izsludinātajām sēru dienām pārcelt sacensības, vai tomēr nē. Rezultātā nolemts skrējienu nepārcelt, bet pārcelt noslēguma balli. Mači izdevušies jauki un sirsnīgi, parasti sezonas noslēguma skrējiena motīvs ir Ventspilī ražotās sveces, un tās arī devušas papildu noskaņu pasākumam. Uz pasākumu ieradušies skrējēji no visas Latvijas.

Pirms starta tika noturēts 1 minūti ilgs klusuma brīdis Zolitūdes traģēdijas bojāgājušajiem. Starts tika dots plkst.13.00 stadionā, un laika apstākļi bija skriešanai atbilstoši.

Galvenā sacensību distance bija 10 km skrējiens, kurā startēja vairāk kā 100 dalībnieki, un sacensības bija tiešām nopietnas – puišu konkurencē par uzvaru bija gatavi cīnīties jaunais un talantīgais kuldīdznieks Kristaps Bērziņš, mūsu jaunā zvaigzne Reinis Hartmanis, jau vecmeistars Māris Ābele no Rīgas, ventspilnieks Guntis Grīnvalds un citi. Meiteņu konkurence arī nopietna – rīdzinieces Inna Poluškina, Jeļena Ābele, Baiba Muzikante, Iveta Pūpola no Aizputes.

Meiteņu konkurencē Jeļena Innas ātrumu izturēja tikai 2-3 kilometrus, un lepnā vienatnē Inna Poluškina izcīnīja uzvaru, otrā Jeļena Ābele, savukārt Baiba Muzikante izcīnīja trešo vietu. Iveta Pūpola finišēja pārliecinoši ceturtā.

Puišiem gan vis negāja tik viegli – Kristaps un Reinis abi izrāvās priekšā visiem, un 9 km noskrēja solis solī, un tikai kilometru pirms finiša Reinis Hartmanis aizgāja garām Kristapam un noturēja uzvaru, par divām sekundēm apskrienot Kristapu Bērziņu. Trešais Uldis Briedis no Rīgas.

Sakarā ar skumīgiem notikumiem Latvijā, tika nolemts, ka dalības maksa sacensībām ir brīvprātīga, un visa dalības maksa tiks ziedota kādam labdarības pasākumam.

10 ātrākās skrējējas:

Inna Poluškina – Rīga, 36:06
Jeļena Ābele – Rīga, 36:59
Baiba Muzikante – Ventspils, 40:12
Iveta Pūpola –Aizpute, 40:49
Madara Frēliha – Ventspils, 42:40
Ilze Jansone – Ādaži, 43:14
Liene Štalte – Ventspils, 43:24
Ginta Rassa – Ventspils, 43:48
Agnese Katkovska – Ventspils, 44:17
Maija Pūpola – Aizpute, 44:59
Rezultāti ātrākajiem 10 skrējējiem:

10 ātrākie skrējēji:

Reinis Hartmanis – Ventspils, 31:30
Kristaps Bērziņš – Kuldīga, 31:32
Uldis Briedis – Rīga, 33:50
Guntis Grīnvalds – Ventspils, 33:59
Māris Ābele – Rīga, 34:14
Āris Brantevics – Turlava, 34:23
Raitis Gržibovskis - Rīga, 34:53
Ruslans Smolonskis – Bauska, 35:05
Aivis Kleperis – Kuldīga, 35:44
Artūrs Medveds – Aizpute, 35:57

Informāciju sagatavoja Andris Valerts.

Izmantotie resursi:
ventspils.lv