Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" treneris Rullis: "Labāk nesmuka uzvara nekā skaists zaudējums"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" treneris Rullis: "Labāk nesmuka uzvara nekā skaists zaudējums"
Foto: Ģirts Kehris/Livonia

Pēc uzvarētās Baltijas Top līgas spēles pret RK “Miesnieki” komandu RK “Livonia” treneris un galvenā trenera asistents Mārcis Rullis izteicās, ka livonieši nebija saspēlējušies, bet labāk nemsuka uzvara nekā skaists zaudējums.

Jau ziņojām, ka sestdien Baltijas Top līgas regbijā15 atklāšanas spēlē Upesciema stadionā pagājušā gada finālisti Garkalnes “Livonia” ar 39:26 (10:5) pārspēja šī gada Latvijas čempionus RK “Miesnieki”, revanšējoties par zaudējumu jūnija sākumā Latvijas čempionātā (15:21) un tāpat kā pērn Baltijas Top līgas spēlē pārspēt principiālos pretiniekus miesniekus.

“Livonia” treneris Mārcis Rullis izteicās, ka livoniešu rindās bija jaušama nesaspēlēšanās, kas ir tikai normāli jaunajam sastāvam, bet kopumā ir labi, ka izcīnīta uzvara. “Ārzemju spēlētāji ieradās trešdien. Ceturtdien un piektdien tika aizvadīti treniņi kur likām kopā struktūru. Galvenais treneris Nīls Džonsons pateica, ja izpildīsiet kaut vai 20% no tā , ko treneri vēlas, viss būs labi,” skaidro Rullis.

Mārcis norāda, ka spēlētājiem ir sanācis izpildīt kādus 30-40% un ka rezultātam vajadzējis būt lielākam. “Pirmajā puslaikā mums bija daudz iespēju ienest, bet nespējām realizēt. Tāpēc arī pēc pirmā puslaika tāds mazs rezultāts, kam vajadzēja būt lielākam,” atzīst speciālists. “Nesaspēlēšanās, ārzemnieki bija tikko ieradušies, aizvadīti tikai divi kopīgi treniņi, nervozitāte, jo kā nekā derbijs ar principiāliem pretiniekiem miesniekiem,” iemeslus uzskaita Rullis.

“Priekš pirmās spēles ir labi. Par šo spēli var teikt, ka labāk nesmuka uzvara nekā skaists zaudējums. Jāatzīst, ka “Miesniekus” moka traumas, daži puiši no 7-nieka ir ārā, piemēram, nebija Elmāra Šefanovska, kurš ir septītnieka līderis, kā arī Jura Iesalnieka. Tātad galvenie spēles veidotāji,” neslēpj Džonsona asistents Baltijas Top līgā un piebilst: “Otrajā puslaikā sodu mums bija par daudz, divas reizes vairāk nekā pirmajā. Taču otrais puslaiks parādīja, ka esam ātrāki, meistarīgāki, motivētāki.”

Rullis arī ieskicē, ka nākamā spēle svētdien, 6. augustā, pret pašreizējiem čempioniem “Vairas-Kalvis-Jupoja” būs smags pārbaudījums. “Šauļu komanda pirmajā spēlē sevi ļoti labi parādīja. Ļoti spēcīga komanda, taču “Livonia” neko tāpat neatdos. Cīnīsimies līdz galam.”