Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jauns valsts čempions regbijā jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jauns valsts čempions regbijā jauniešiem
"Livonia" regbisti. Foto: Juris Bērziņš - Soms.

Šogad četru posmu kopsummā par Latvijas čempionāta regbijā jauniešiem U16 grupā uzvarētājiem kļuvuši RK "Livonia" regbisti, nomainot čempionu godā RK “Mītavu”.

Pēdējo divu gadu čempioni U16 jauniešu grupā RK “Mītava” šogad nepretendēja uz atkārtotu titulu, jo jau pirmajos posmos ierindojās 4.vietā, kā arī ceturtie bija pēdējā posmā pagājušajā nedēļas nogalē. Tas deva iespēju citām Latvijas regbija komandām ne tikai cīnīties par čempiona titulu, bet arī dalīt čempionāta godalgu pjedestālu.

Ja sezonas sākums komandām iesākās ar mainīgām sekmēm, tad jau pēdējos divos posmos izkristalizējās favorīti. Ar katru nākamo posmu “Livonia” regbisti nostabilizēja savas līderpozīcijas, uzvarot arī ceturtajā posmā un tiekot pie pirmās vietas trešo posu pēc kārtas, kļūstot par jaunajiem čempioniem U16 vecuma grupā.

Sīva spēkošanās par vicečempionu titulu līdz pat pēdējam čempionāta posmam pastāvēja starp Baldones un Elejas regbistiem. Pirms noslēdzošā posma elejieši, kuri bija uzvarējuši pirmajā posmā, kopvērtējumā bija viena punkta vadībā, kas nozīmēja, ka “Baldone”/ĶNSS bija nepieciešama augstāka vieta pēdējā posmā. Tomēr čempionāta noslēgumā labāk nospēlēja Elejas regbisti, apspēlējot savu sīvākos konkurentus pusfinālā ar 21:14 un izcīnot otro vietu posmā (finālā viņi zaudēja “Livonia” ar 14:29 – aut.piez.). Tādējādi elejiešiem otrā vieta arī kopvērtējumā, bet “Baldone”/ĶNSS ierindojās godpilnajā 3.vietā..

Tāpat visas sezonas garumā “Livonia” komandas spēlētāji Gļebs Vorobjovs un Ruslans Sosnars savā starpā dalīja rezultatīvāko spēlētāju apbalvojumus. Kopsummā Sosnars izrādījās nedaudz rezultatīvāks par savu komandas biedru, kopumā iekrājot 245 punktus, bet Vorobjova kontā 237 punkti. Trešais rezultatīvākais ar 152 punktiem bija Raivis Pabjaržins no JNSC “Eleja”.

Kopvērtējums pēc četriem posmiem:

Nr.p.k.Komanda1.posms2.posms3.psoms4.posmsPunktiVieta
1.Livonia311161
2.JNSC “Eleja”123282
3.Baldone/ĶNSS2323103
4.RK “Mītava”4444164
5.“Eži” RFS5555205
6.“Piekūni/Lauvas”-6---
7.“Griežņi”/RTK---6-

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv