Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Miesniekiem grūta uzvara pār ežiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Miesniekiem grūta uzvara pār ežiem
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Juglas stadionā aizritējusi kārtējā Latvijas čempionāta regbijs-15 spēle. Tajā tikās mājinieki regbija klubs "Eži" un šī gada regbijs-15 čempionāta favorīti "Miesnieki/Ķekava" komanda. Lai arī gala rezultātā "Miesnieki" guva samērā pārliecinošu uzvaru (8:36), tomēr tas nenācās viegli un mājinieki izrādīja sīvu pretestību.

Pirms trešdienas spēles “Miesniekiem” bija bažas par spēlētāju fizisko un mentālo stāvokli – vēl dzīvā atmiņā bija saglabājusies sestdienas spēle pret “Livonia”. Līdz ar to šī dueļa favorīti iesāka spēli smagnēji un “Eži” to spēja izmantot savā labā. Spēles 16.minūtē mājinieku 12.numurs Mihails Tumins precīzi realizēja soda sitiena iespēju un ar 3:0 izvirzīja vadībā “Eži” komandu. Miesniekiem

“Miesnieki” meklēja iespējas, kā vērst spēli sev par labu, tomēr pie punktiem spēja tikt tikai, kad spēlē jau bija aizvadītas 30 minūtes. Ar piezemējumu “Miesnieku” rezultātu uz tablo atklāja Andrejs Mantinieks, savukārt vēl minūti pirms pirmā puslaika beigām bumbu pretinieku ieskaites laukumā noguldīja ar 22.numuru spēlējošais “Miesnieks” komandas pārstāvis Jānis Pēkmanis. Abas reizes, izpildot realizācijas sitienu, precīzs bija Lauris Dūzelis un, atpūtā ejot, pēc pirmajām 40 minūtēm ar rezultātu 3:14 vadībā bija viesi.

Jau pirmā puslaika beigās un arī otrajā puslaikā “Miesnieki” izdarīja virkni maiņu, kas palīdzēja atsvaidzināt spēli un turpināt palielināt pārsvaru. Otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs spēles favorītiem izdevās tikt vēl pie diviem piezemējumiem (Leno Bramanis un Ivars Eglis) un vienas realizācijas (Lauris Dūzelis) un rezultāts jau 3:26.

Arī “Eži” eksperimentēja ar uzbrukuma virzieniem un spēlētāju maiņām un centās uzlauzt “Miesnieku” aizsardzību. Tas viņiem arī izdevās, kad uz maiņu uznākušais ar 16.numuru spēlējošais Elmārs Imbrass pieplusoja “Ežu” kontā 5 punktus.

Spēles otrajā puslaikā komandas vēl apmainījās ar dzeltenajām kartītēm. 51.minūtē mājinieku Ruslans Kotļevs par bīstamu spēli ar elkoni galvas rajonā pameta laukumu uz 10 minūtēm, un drīz vien “Miesnieki” veica piezemējumu. Savukārt spēles 72.minūtē atpūsties līdz spēles beigām devās “Miesnieku” Leno Bramanis par “Ežu” soda ātrās izspēles kavēšanu.

Spēles pēdējās minūtes tāpat kā pirmā puslaika noslēgums atkal veiksmīgāks izrādījās “Miesnieki” regbistiem. Dueļa gala rezultātu ar diviem piezemējumiem viesiem vēl par labu noformēja Elmārs Šefanosvkis. Līdz ar to spēles sausais atlikums pēc 80 minūtēm– 8:36.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti:
“Eži” komandā – Ingus Aivars
“Miesnieki” komandā – Elmārs Šefanovskis

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv