Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Livonia'' regbisti sestdien Šauļos cīnīsies par ''Top'' līgas čempiontitulu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Livonia'' regbisti sestdien Šauļos cīnīsies par ''Top'' līgas čempiontitulu
''Livonia'' pārstāvji preses konferencē. Foto: Ģirts Kehris

Šo sestdien, 22. oktobrī, ''Livonia'' regbija klubs pret Lietuvas klubu ''Vairas'' aizvadīs ''Top'' līgas finālmaču. Preses konferencē ''Livonia'' pārstāvji vērsa uzmanību, cik liels notikums tas ir Latvijas regbijam, kā arī atzina - tās mērķis ir turpināt sekmīgo sezonu un izcīnīt čempiontitulu.

Latvijas regbija vicečempioni “Garkalne/Livonia” šajā nedēļas nogalē Šauļos aizvadīs pēdējo gadu nozīmīgāko spēli Latvijas regbija vēsturē – Baltijas ''Top'' līgas finālu pret “Vairas”. “Livonia” turnīra finālā spēlēs pirmo reizi kluba vēsturē, tomēr ar to nedomā samierināties – no Šauļiem visi vēlas atgriezties ar čempionu kausu.

''Sākumā sportiskais bija iekļūt ''Top'' līgas pusfinālā, taču “apetīte rodas ēdot”. Sākotnēji vispār doma bija radīt projektu un dot prieku spēlētājiem, kā arī pacelt Latvijas regbiju jaunā gaismā,'' pirms nozīmīgā notikuma preses konferencē teica ''Livonia'' valdes loceklis Jānis Zuments. ''Ņemot vērā ierobežoto spēlētāju skaitu, apzināti piesaistījām citu klubu spēlētājus un ārzemniekus. Gribētos izcelt Dāvi Bajāru no “Fēniksa” un Matīsu Zicānu no “Ežiem”. Žēl, ka traumu guva Ruslans Kotļevs, kuram ''Top'' līgas spēles ļautu atgūt spēles garšu. Sezonas gaitā mainījām arī treneru korpusu, pēc neveiksmes Latvijas čempionātā piesaistījām Zviedrijā strādājošo Nīlu Džonsonu, kuram ir 17 tituli Zviedrijā un kurš šobrīd ir nozīmīgā amatā Zviedrijas federācijā,'' turpināja Zuments, piebilstot, ka ar mīnusa zīmi var vērtēt kluba veikumu Latvijas čempionātā.

''Jauns un liels solis Latvijas regbijā. “Ežu” un “Fēniksa” puišus labi zinu, kopā spēlēts izlasē un izveidojušās attiecības. Man šis ir jauns izaicinājums, jo jāvada komanda ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā. Kopā strādājot, izdevies sasniegt labāko rezultātu,'' preses konferencē atzina ''Livonia'' kapteinis Miķelis Jurēvičs. ''Tagad klāt fināls, kas ir lielākais sasniegums klubu līmenī. Tas ir liels notikums, tāpēc ceru pierādīt, ka varam spēlēt šajā līmenī un pierādīt, ka sezonas sākums bija kļūda.''

''Ja runājam par “Vairas”, tad ļoti atšķirīga komanda no “Ažuolas”. Jā, esam pētījuši, ir daži pārsteigumi sarūpēti, bet mēs vairāk koncentrējamies savai spēlei,'' pirms lielā fināla teica pieaicinātais ārzemju speciālists Nīls Džonsons. ''Pret Kauņas “Ažuolas” mēs nenospēlējām to labāko maču, jo tomēr zaudējām. Finālā jāizvairās no nepiespiestām kļūdām, jāsamazina kļūdu daudzums un jānospēlē divi labi puslaiki. Mēs paši esam savas laimes kalēji, tāpēc nepaļausimies tikai uz veiksmi."

Informāciju sagatavoja:
Regbija klubs ''Livonia''