Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livland" Latvijas čempionāts regbijā: "Eži" uzvar "Miesniekus"

Andrejs Siliņš

"Livland" Latvijas čempionāts regbijā: "Eži" uzvar "Miesniekus"
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Ceturtdien, 18. augustā, Juglas stadionā notika 20. “Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa trešās kārtas pirmā spēle starp pašreizējiem valsts čempioniem “Eži/LMT” un sudraba medaļniekiem “Miesnieki/Ķekava” regbistiem. “Eži/LMT” pārliecinoši uzvarēja ar 44:0 (27:0), tādējādi revanšējoties par neseno zaudējumu “Isover” Latvijas kausa izcīņas finālā. Jāpiebilst, ka “Ežiem” tā bija septītā uzvara astoņos mačos un komanda nostiprinājās turnīra tabulas otrajā vietā, savukārt “Miesnieki/Ķekava” piedzīvoja trešo neveiksmi astoņās spēlēs un pagaidām ieņem turnīra tabulas trešo ailīti.

Lai arī starp abiem principiālajiem sāncenšiem tika gaidīta nopietna cīņa, diemžēl tā izpalika, jo “Miesnieki/Ķekava” regbisti maču aizvadīja praktiski ar otro sastāvu. Rezultātu ar piezemējumu atklāja “Eži/LMT” spēlētājs Gunārs Grīnvalds, bet komandas kapteinis Ivars Lamberts pēc brīža to dubultoja – 10:0. Turpinājumā atkal izcēlās Grīnvalds, bet Kristaps Bērziņš precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 17:0. Pirmā puslaika atlikušajā laikā Bērziņš guva vēl divus piezemējumus, nostiprinot “Ežu” vadību līdz 27:0.

Otrajā puslaikā arī valsts čempioni “Eži/LMT” laukumā laida vairākus jaunos spēlētājus, taču punktus turpināja gūt tikai viņi. Vispirms Jānis Gavars panāca 32:0, tad vēl divus piezemējumus izdarīja Bērziņš (42:0), un viņš ar precīzu realizācijas sitienu pielika arī spēlei punktu – 44:0.

“Eži/LMT” treneris Juris Straume:

"Vienmēr ir prieks uzvarēt “Miesniekus”, neraugoties uz to, kādā sastāvā sāncenši spēlē. Turklāt tā bija laba dāvana mūsu kluba prezidentam Laurim Rasnačam 30. dzimšanas dienā. No otras puses vērtējot, ir žēl, ka daži klubi var tā atļauties čempionātā spēlēt. Šeit būtu vairāk jāpiedomā pie meistarsacīkšu nolikuma, jo būtu taisnīgi, ka uzvarētājs tiek noteikts visas sezonas garumā, nevis tikai dažās izslēgšanas spēlēs. Tā var izspēlēt Latvijas kausu, bet ne čempionātu. Turklāt tāds ir ne tikai mans viedoklis – tam pievienojas arī vairāki citi klubi. Lai kā arī būtu, čempionāts ir jānospēlē līdz galam. Runājot par spēli, otrajā puslaikā izmēģinājām lielākoties savus jaunos spēlētājus, kuri, jāsaka, izskatījās labāki par “Miesnieku” jauno maiņu. Arī par to ir prieks."

“Miesnieki/Ķekava” galvenais treneris Normunds Struža:

"Rezultāts ir likumsakarīgs, jo mēs spēlējām praktiski ar otro jeb jauniešu sastāvu. Mūsu rezervistiem tā bija neatsverama pieredze pret vienu no tehniskākajām komandām Latvijā. Mums mača laikā bija tikai viena vai divas iespējas nepalikt “sausā”, taču tās diemžēl neizmantojām. Sezonas savstarpējo spēļu rezultāts tagad ir 2:1 “Ežu” labā, taču viss liecina, ka mēs čempionātā vēl šosezon tiksimies un vēlreiz samērosim spēkus. Mums būs iespēja panākt neizšķirtu."

“Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa turpinājumā sestdien, 20. augustā, pulksten 15.00 Juglā turnīra līderi “Kalve” uzņems pastarīšus Valmieras “Fēniksu”.

“Livland” Latvijas meistarsacīkšu turnīra tabula

VKomandaSUNZPAPBPPK
1.Kalve8800442:4632840
2.Eži/LMT8701435:4928735
3.Miesnieki/Ķekava8503188:22920525
4.Baldone7304147:18712315
5.LLU6204110:1688210
6.Livonia/Garkalne810785:290415
7.Valmieras Fēnikss700737:433000

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

  +2 [+] [-]

, 2011-08-19 00:49, pirms 13 gadiem
Čempionāts nav interesants, ja viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru nespēlē ar pirmo sastāvu... Varbūt interesantāki būs play-ofi, bet līdz tiem vēl ilgi jāgaida...

     [+] [-]

, 2011-08-19 17:11, pirms 13 gadiem
Katram klubam savi plāni un stratēģija...citiem par to apbižoties...muļķīgi. Cien.Jurim Straumes kungam šie pārmetu par kalendāru bija jaizsaka sezonas sākumā, kad tika lemts par čempionāta nolikumu, nevis čempionāta vidusdaļā, kad beidzot ir pielecis, kā tad tā.... Izņemot Miesniekus, klubi galveno akcentu liek uz Latvijas čempionātu, bet Miesniekam citas prioritātes un tāpēc par to dusmoties...com'on!!!! Lai jaunie tik mācās un spēlē pret spēcīgākiem pretiniekiem, ja Eži par principiālu uzskata Miesnieku uzvarēšanu, tad lai jau tiek tas prieciņš.

     [+] [-]

, 2011-08-20 10:08, pirms 13 gadiem
Lai kādi nebūtu Miesnieku plāni tik un tā Latvijas čempionāts ir galvenāks,svarigāks par citiem čempionātiem. Es tos citus neredzu,bet par Latvijas čempi lasu šeit . Tātad man varat stastīt ko gribat,bet redzu,ka Eži ir stiprāki.Visos sporta veidos čempionāta titulu vertē augstak nekā kausu.
Kāds iespaids rodas cilvekiem no malas,ko vini redz tajā regbijā, Latvijas čempionātu ar otro sastāvu??!!!

     [+] [-]

, 2011-08-22 13:44, pirms 13 gadiem
vēl jau čempionāts nav beidziet un piekrītu, ka kļūt par čempionu ar viens no svarīgākajiem tituliem, taču jāņem vērā, ka arī jaunajiem spēlētājiem vajadzīga pieredze un izaugsmes iespējas un ja spēlēs tikai ar pirmo sastāvu un jaunos laidīs laukumā tikai spēlēs pret pastarīšiem, viņu līmenis neaug, tāpēc arī nomināli otrais sastāvs spēlē visu čempionātu - neskatoties kāds pretinieks: Eži vai Valmiera. Jo ātrāk jaunie iegūs pieredzi, jo labāk. Un kāds gan gandarījums ir tiem pašiem Ežiem vai Kalvei ar savu pirmo sastāvu sasist pārējos 80:0. Domāju, ka nepieciešams kaut kādā veidā mainīt nolikumu tā, lai arī vājākās komandas var tomēr pacīnīties un gūt kādu gandarījumu, jo cik gan ilgi čali zaudēs un nedomāju, ka viņi ar prieku iet uz spēli un spēlē, ja nav pilnīgi nekādu variantu pat pietuvoties pretinieku ieskaites zonai un viņus tikai dauza.