Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu regbija-15 izlasei pirmā šāda mēroga draudzības spēle ar Somiju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo sestdien, 21.oktobrī, Helsinkos Latvijas sieviešu izlase aizvadīs draudzības spēli ar Somijas izlasi regbijā-15. Šī būs pirmā šāda mēroga internacionāla spēle, kurā Latvijas sieviešu izlase spēlēs regbiju-15.

Sievietes Latvijā šo regbija formātu ir spēlējušas vien divas reizes: 2014.gadā aizvadot draudzības spēli pret Lietuvas valstvienību un 2015.gadā aizvadot spēli, kurā piedalījās divas komandas, kas tika veidotas no pašmāju Latvijas klubu spēlētājām. Latvijas sieviešu izlase ir aizvadījusi vairāku nedēļu sagatavošanās posmu, lai pielāgotu savas prasmes un izkoptu plašāku izpratni par regbiju-15, lai jau pavisam drīz stātos pretī Somijas izlasei.

Latvijas sieviešu izlases trenera regbijā-15 De Karvalju Abreu komentāri par gaidāmo spēli.
"Esam priecīgi par iespēju spēlēt regbiju-15 pret Somijas sieviešu izlasi. Mēs pilnībā apzināmies, ka Somija spēlē šobrīd Rugby Europe Trophy divīzijā un pasaules regbija rangā ieņem 38. vietu. Regbijs-15 ir daļa no attīstības plāna, ko esam izveidojuši priekš sieviešu regbija attīstības Latvijā. Dāmām, kuras neiekļuva regbija-7 izlasē, tagad ir iespēja pārstāvēt savu valsti un Latvijas Regbija federāciju (LRF)," norāda De Karvalju Abreu.

"Mēs ceram, ka šādā veidā mums izdosies piesaistīt šim sporta veidam vairāk spēlētāju, īpaši jaunietes, lai attīstītu sieviešu regbiju Latvijā, kā arī notiktu vairāk spēles un sacensības regbijā-15, tāpat kā mums šobrīd tas notiek regbijā-7. Komandas sagatavošanās pēdējās nedēļās noritēja veiksmīgi, jo dāmas zin, ka starp regbija-7 un regbija-15 formātiem ir liela atšķirība. Nešaubos, ka komanda spēlēs un godam pārstāvēs valsti,” optimistisks ir ārvalstu speciālists.

LRF prezidenta Kārļa Venta komentāri par gaidāmo spēli:
“Vēlos apsveikt sieviešu izlasi ar šādu notikumu, kā arī izteikt pateicību Zanei Sirsniņai-Kukainei un AJ De Karvalju Abreu, ka viņi uzņēmās šo iniciatīvu un atrada vajadzīgos kontaktus, lai noorganizētu šo draudzības spēli. Tas varētu teikt ir rezultāts tam, kādu sniegumu meitenes rādīja regbija-7 sacensībās šajā vasarā.Būtu fantastiski, ja Latvijā, sākotnēji, būtu vismaz divas spēcīgas sieviešu regbija-15 komandas kuras savā starpā sacenstos un varētu piesaistīt jaunas meitenes, arī tās, kurām regbijs-7 nav pamata sacensības. Regbijs-15 noteikti ir daudzpusīgāks un tajā pozīcija būs atrodama visām, kas vēlas spēlēt," uzsver Vents.

"Šis notikums ir labs solis sieviešu regbija attīstībai. Es ceru, ka šis nebūs vienreizējs pasākums un varēsim to atkārtot arī nākotnē,” cerību pauž LRF prezidents.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv