Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Spraigā līderu cīņā LČ regbijā-15 uzvarētājs noskaidrojās tikai pēdējā minūtē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraigā līderu cīņā LČ regbijā-15 uzvarētājs noskaidrojās tikai pēdējā minūtē
Foto: Juris Bērziņš - Soms

Vakar Baldones stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 pirmo reizi šosezon tikās divi grandi - 'Miesnieki/Ķekava' uzvarēja 'Livonia', pēdējā minūtē ar tris punktu starpību uzvaru "izraujot" miesnekiem.

Visas šo divu komandu savstarpējās spēles ir aizraujošas, baudāmas un uzskatāmas par sava veida "fināliem", tomēr vakardien Baldonē notikusī spēle izvērtās par īstu drāmu un trilleri 80+ (ņemot vērā pielikto laiku) minūšu garumā. Spēle Baldonē noslēdzās ar rezultātu 26:23 (13:3) par labu 'Miesnieki/Ķekava'.

Abas komandas spēli iesāka aktīvi un disciplinēti, meklējot caurumus pretinieku aizsardzības līnijās. Pirmie veiksmīgāki izrādījās mājinieki, kad jau spēles 6.minūtē izdevība no soda sitiena gūt 3 punktus radās miesnieku Laurim Dūzelim. Lauris bija precīzs un atklāja rezultātu - 3:0.

Dažas minūtes vēlāk Andrejs Mantinieks pēc straujas saspēles ar komandas biedriem veica pirmo šīs spēles piezemējumu, panākot 8:0 “Miesnieki/Ķekava” labā. Turpmākajās pirmā puslaika minūtēs “Livonia” regbisti gan pārņēma spēles iniciatīvu, iespiežot pretiniekus viņu aizsardzības zonā brīžam pat uz ilgāku laiku. Tomēr “Livonia” komandas dominance laukumā, kā cerēts, nenesa augļus punktu veidā. Viesi pirmajā puslaikā spēja realizēt tikai vienu soda sitienu, kamēr mājinieki veica vēl vienu piezemējumu - Lauris Dūzelis parādīja savas sprintera kvalitātes, panākot 13:3.

Zināmā mērā šādu pirmā puslaika iznākumu sekmēja “Livonia” komandas līdera Donovana Du Randta dzeltenā kartiņa, ko viņš nopelnīja par bīstamu spēli. Pēc pirmā puslaika, atpūtā ejot, ar rezultātu 13:3 vadībā atradās “Miesnieki/Ķekava”.

Otrais puslaiks iesākās komandām cīnoties līdzīgi, miesniekiem neļaujot livoniešiem vairs "tik brīvi saimniekot" savā laukuma pusē. Arī otrajās 40 minūtēs pirmie pie punktiem tika “Miesnieki/Ķekava” - precīzs soda sitiens Laura Dūzeļa izpildījumā un 16:3. Tomēr “Livonia” regbisti turpināja pārbaudīt mājinieku komandas visus flangus, meklējot vājās vietas. Tā otrajā puslaikā “Livonia” izdevās izvērst pāris ļoti ilgus, daudzām fāzēm bagātus un skaistus uzbrukumus, kas rezultējās ar piezemējumiem. Divreiz uzbrukumu veiksmīgi noslēdza Valērijs Runco, savukārt Donovans Du Randts pieplusoja vēl vienu piezemējumu un spēles 78.minūtē vadībā atradās jau viesi – 19:23.

Šķita, ka spēles liktenis ar to ir arī izlemts, tomēr “Miesnieki/Ķekava” nebūtu daudzkārtēji Latvijas čempioni, ja necīnītos līdz finālsvilpei. Pēdējās minūtēs un spēles papildlaikā viņiem izdevās savērpt masīvu uzbrukumu “Livonia” aizsardzības zonā, kas rezultējās ar vēl vienu piezemējumu. Emīls Balodis pēc intensīvas cīņas un spēlētāju spiediena piezemēja bumbu pretinieku ieskaites laukumā, panākot 24:23. Lauris Dūzelis vēl pieplusoja 2 punktus ar precīzu realizācijas sitienu un spēles noslēguma rezultāts - 26:23.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv