Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulīte un Baranovs Izaicinājuma kausā ekstrēmos laikapstākļos debitē ar zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulīte un Baranovs Izaicinājuma kausā ekstrēmos laikapstākļos debitē ar zaudējumu
Foto: www.pixshark.com

Latvijas regbistu Jurija Baranova un Ulda Saulītes pārstāvētā Krievijas regbija komanda Krasnojarskas "Enisey-STM" šorīt debitēja Eiropas Izaicinājuma kausā, kur, spēlējot ļoti skarbos apstākļos, piekāpās Īrijas komandai "Connacht" ar 14:31.

Šorīt savu debiju Eiropas Izaicinājuma kausā regbijā piedzīvoja Krasnojarskas "Enisey-STM" komanda un līdz ar to abi šajā vienībā spēlējošie Latvijas regbisti – Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs, kuriem bija jāstājas pretī spēcīgā "Pro 12" čempionāta pašreizējai līdervienībai "Connacht" no Īrijas. Interesanti, ka Krasnojarskas komandas kapteinis šajā spēlē bija tieši Baranovs.

Jau pirms dažām dienām, ierodoties Krasnojarskā, īri saprata, ka, lai arī viņi ir pieraduši spēlēt regbiju ziemā, šoreiz būs jāspēlē Sibīrijas ziemas formātā, kas paredzēja ne tikai sniegu, bet arī diezgan zemu temperatūru. Viņu bažas arī apstiprinājās, jo spēle Krasnojarskas centrālajā stadionā tika aizvadīta uz apsniguša laukuma pie gaisa temperatūras mīnus 18 grādi. Interesanti, ka par situācijas nopietnību vēstīja arī tas, ka pastāvēja reāli draudi, ka spēles inspektors neļautu aizvadīt maču dēļ šādiem laikapstākļiem, tomēr, kā redzam, viss nokārtojās.

Šādi apstākļi, protams, nevarēja neietekmēt spēli, t.i., godīgi sakot, tas nospēlēja par labu mājniekiem, jo "Connacht" komandai, kura objektīvi bija šī mača favorīti, bija grūti parādīt visu savu spēju arsenālu. Tomēr, turkšā viņi nepalika, jo Eidžejs Makgintijs pirmajā puslaikā divas reizes realizēja soda sitienu, kas, pie konkrētās spēles gaitas bija ļoti labs sasniegums.

Jāsaka, ka Krasnojarskas "Enisey-STM" pirmajās 40 minūtēs, lai arī vairāk aizsargājās nekā uzbruka, kopumā to darīja visai veiksmīgi un savā debijas puslaikā pret tik spēcīgu pretinieku noteikti neizskatījās slikti. Tiesa, nebija redzami arī tie argumenti, kurus viņi varētu likt pretī, lai cīnītos par uzvaru.

Otrā spēles puse mājniekiem sākās pagalam neveiksmīgi, jo pirmajās 20 minūtēs īri guva trīs piezemējumus un realizēja vienu sodu, tādējādi faktiski nodrošinot sev panākumu šajā spēlē.

Tiesa, Krasnojarskas komanda nedomāja piekāpties un, lai iepriecinātu tos drosmīgos, kuri bija atnākuši uz maču, vēl aizvien mēģināja gūt savus pirmos punktus un, iespējams, arī piezemējumu. Tas viņiem izdevās, kad 72. minūtē Andrejs Poļivalovs piezemēja bumbu ieskaites zonā. Šāds uzbrukums "Enisey-STM" komandai bija nepieciešams, lai atgūtu pārliecību, ka viņi var spēlēt šādā līmenī.

Atlikušajās minūtēs īri guva vēl vienu piezemējumu, taču jau pieminētais Poļivalovs bija tas, kurš teica pēdējo vārdu šajā mačā, gūstot vēl vienu piezemējumu un panākot gala rezultātu 14:31.

Kopumā jāsaka, ka, ņemot vērā skarbos laika apstākļus un faktu, ka Krasnojarskas komandai šī ir debija tāda līmeņa turnīrā, kā arī to, ka viņiem sezona jau labu laiku kā bija beigusies, debija izdevās cienījama. Protams, otrā puslaika sākums varēja tikt aizvadīts labāk, taču jāatceras, ka "Connacht" nav nekādi vājinieki, bet "Pro 12" čempionāta pašreizējie līderi.

Jāpiebilst, ka šī Krasnojarskas komandai ir pirmā un vienīgā mājas spēle Eiropas Izaicinājuma kausa grupu turnīrā, kuru viņi aizvada savā pilsētā. Sakarā ar jau vairākas reizes pieminētajiem laikapstākļiem, kuri jau pašlaik Sibīrijā nav regbija spēlēšanu veicinoši, pārējās divas mājas spēles "Enisey-STM" aizvadīs Sočos.

Atgādināsim, ka vakardien turnīra 1. grupā jau tika aizvadīta viena spēle un tajā Francijas pārstāvji Briva ar 14:9 pārspēja Anglijas Premjerlīgā spēlējošos Ņūkāslas "Falcons".

Eiropas Izaicinājuma kauss, 1. grupa

#KomandaSUNZGP:ZPP
1.Connacht110031:145
2.Brive110014:94
3.Newcastle Falcons10016:141
4.Enisey-STM100114:310

     [+] [-]

, 2015-11-14 19:59, pirms 9 gadiem
Kā tad gāja nosacīti mūsējiem: Baranovs, kā vairākkārt krievu komentētājs atgādināja " bez graždanstva", tobiš, LV nav iedevusi pilsonību, acīmredzot, ka cilvis arī ne pārāk cenšās spēlēt nacionālajā izlasē. Par Saulīti tā arī nesapratu, vai tika laukumā? Protams rugby -18 grādos īriem, īpaši no nigērijas, bija īsts rakstura un veselības pārbaudījums. Varbūt šī spēle lauzīs stereotipus par "neuzvaramo krievu ģenerāli- ziemu"?