Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulītes un Baranova klubam vēsturisks panākums Sočos

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulītes un Baranova klubam vēsturisks panākums Sočos
Krasnojarskas "Enisey-STM"
Foto: enisei-stm.ru

Latvijas regbistu, Ulda Saulītes un Jurija Baranova klubs, Krasnojarskas "Enisey-STM" šodien savā trešajā Eiropas regbija Izaicinājuma kausa spēlē ar 10:7 pārspēja Francijas "Top 14" komandu no Brivas, tādējādi izcīnot savu pirmo uzvaru šajā turnīrā.

Krasnojarskas komanda, kas ir viena no Krievijas čempionāta spēcīgākajām vienībām, bet 2015. gada sezonu noslēdza otrajā vietā, Izaicinājuma kausam kvalificējās pārspēlēs, uzveicot Rumānijas komandu "CSM Baia Mare". Komandas vadība arī pirms šī turnīra uzsvēra, ka pirmajā sezonā galvenais ir iegūt pieredzi, jo līdz šim neviens Krievijas klubs šādā līmenī nebija spēlējis.

Pirmajās divās spēlēs tika piedzīvoti, lai arī pēc rakstura dažādi, taču zaudējumi, tāpēc pirms cīņas ar Francijas "Top 14" čempionāta komandu no Brivas arī tika gaidīta ar zināmu piesardzību, jo oponenti savā nacionālajā čempionātā ir piektajā vietā. Jāpiebilst, ka laikapstākļu dēļ arī pats mačs notika nevis Krasnojarskā, bet gan Sočos.

Spēle pagāja ļoti spraigā un nepiekāpīgā cīņā un krasnojarskieši spēja izrādīt konkurenci, pateicoties lieliskaijai spēlei aizsardzībā, turklāt, tieši viņi bija tie, kuri pirmie guva punktus, kad Inokentijs Zikovs ienesa bumbu ieskaites zonā, bet šo panākumu ar realizācijas sitienu nostiprināja Jurijs Kušnarjovs. Savukārt puslaika beigās Kušnarjovs guva vēl trīs punktus un pārtraukumā komandas devās pie pārsteidzošā 10:0 par labu "Enisey-STM".

Otrā puslaika sākumā Francijas komanda gan atguva septiņus punktus, kad Tomass Akvērs bumbu nogādāja ieskaites laukumā un arī realizācijas sitiens Nikolā Berzī izpildījumā bija precīzs, tiesa tas arī bija viss. Spēles atikušajā laikā sīvā cīņā Krasnojarskas komandas spēlētāji prata noturēt sev labvēlīgo rezultātu un izcīnīt savu pirmo uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausā.

Latvijas regbisti Jurijs Baranovs, kurš ir arī komandas kapteinis un kuram vakardien bija dzimšanas diena, un Uldis Saulīte šajā spēlē piedalījās jau no pirmajām minūtēm, ejot sākumsastāvā, taču mača gaitā tika nomainīti.

Pēc trijām kārtām Eiropas Izaicinājuma kausa pirmajā grupā situācija ir izveidojusies sekojoša – Īrijas "Connacht" komanda ir līderi, kuri trijās spēlēs ir tikuši pie trim uzvarām, bet Ņūkāslas "Falcons", kas pārstāv Angliju, Francijas Brivai un Krievijas "Enisey-STM" trijās spēlēs ir pa vienai uzvarai un diviem zaudējumiem, tiesa, Anglijas un Francijas komandas ieņem augstākas vietas, jo ir nopelnījušas arī bonusa punktus.

Krasnojarskas komandai šajā turnīrā vēl ir paredzētas vismaz trīs spēles. Pēc nedēļas viņi atkal, bet jau izbraukumā, tiksies ar Brivas komandu, bet jau jaunajā gadā, janvārī, viņiem ir paredzētas atbildes cīņas pret Ņūkāslu (mājās) un "Connacht" (izbraukumā).

Eiropas regbija Izaicinājuma kauss, 1. grupas tabula

#KomandaSUNZGP:ZPBPP
1.Connacht330077:41113
2.Newcastle Falcons310274:4526
3.Brive310237:4026
4.Enisey-STM310231:9304