Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Džonsons pēc uzvaras pār "Vilkas": "Laba stratēģija, uzbrukums un aizsardzība deva rezultātu"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Džonsons pēc uzvaras pār "Vilkas": "Laba stratēģija, uzbrukums un aizsardzība deva rezultātu"
Nīls Džonsons. Foto: RK "Livonia".

Pēc izcīnītās uzvaras ļoti līdzīgā un saspringtā spēlē pret Lietuvas klubu “Geležinis Vilkas” Baltijas Top līgā RK “Baltic XL/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons atzina, ka panākuma atslēga bija laba stratēģija, spēle uzbrukumā un aizsardzībā.

Iepriekš informējām, ka šīs sezonas vadošais Latvijas regbija klubs “Baltic XL/Livonia” svētdien Baltijas Top līgas regulārā turnīra pēdējā spēlē izbraukumā ļoti spraigā spēlē ar viena punkta starpību 32:31 pārspēja Viļņas “Geležinis Vilkas”.

“Šī, iespējams, bija šīs sezonas svarīgākā spēle, ņemot vērā arī peripetijas ap tehnisko zaudējumu “Šiauļiai” un iesniegto protestu, kā arī spēles tiesneša kļūdām spēlē pret “Vairas”, kur zaudējām ar vienu punktu., un arī zaudējumu ļoti līdzīgā spēlē pret līderiem “Baltrex”. “Livonia” klubs izdarīja visu, lai spēlētāji pēc iespējas labāk sagatavotos šai spēlei, sarūpējot arī autobusu iepriekšējā dienā un labu viesnīcu. Visi centās darīt daudz, lai palīdzētu spēlētājiem parādīt labāko sniegumu,” atzinīgus vārdus velta RK “Baltic XL/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons.

“Sarežģījumus mums radīja tas, ka seši pamatsastāva spēlētāji nevarēja piedalīties dažādu iemeslu dēļ. Ņemot vērā rezerves, bija grūti nokomplektēt tikpat spēcīgu komandu. Bijām spiesti iesaistīt dažus rezervistus. Ja skatāmies uz spēli kā tādu, tā nebija mūsu labākā spēle, tieši iepriekš minētā iemesla dēļ. Turklāt mums bija jācīnās viņu laukumā pret Viļņas komandu, kurai arī ļoti vajadzēja uzvaru. Viņiem bija arī psiholoģisks pārsvars, jo šis klubs bija mūs pārspējuši iepriekšējā reizē, kad spēlējām par bronzu 2023. gadā. Līdz ar to viņi bija ļoti pārliecināti,” skaidro Nīls Džonsons.

“Mēs šo spēli uzvarējām lielā mērā dēļ mūsu spēcīgās un nepiekāpīgās aizsardzības un pārliecības, ka varam viņus apturēt bumbas pārtveršanas līnijā. Arī dēļ mūsu uzbrukuma, pie kā komanda piestrādāja piektdien un sestdien un ko centās izmantot svētdienas spēlē. Izveidojām pareizo struktūru, tāpēc arī varējām veikt četrus piezemējumus, lai nopelnītu bonusa punktu. Kopumā spēle gan aizsardzībā, gan uzbrukumā deva ieguldījumu uzvarā. Arī laba stratēģija, labs nobeigums,” stāsta “Baltic XL/Livonia” galvenais treneris.

“Gribētu uzslavēt ikvienu, kurš devās uz Lietuvu, jo mēs saskārāmies ar grūtībām dēļ vairākiem no “ierindas izsistiem” pamatsastāva spēlētājiem. Viņi atdeva sevi visu laukumā. Vēlreiz gribu pateikties arī RK “Livonia” vadībai, kas centās izdarīt to labāko spēlētājiem, lai viņi pēc iespējas labāk sagatavotos spēlei,” pateicības vārdus velta Džonsons.