Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija sensacionāli pārspēj Jaunzēlandi, Argentīna - DĀR

Juris Miņins
Juris Miņins

Šodien Anglijā tika aizvadītas Pasaules čempionāta regbijā U-20 vecuma grupai otrās kārtas spēles un par sensāciju parūpējās īru jaunie regbisti, kuri ar 33:24 pārspēja Jaunzēlandes komandu.

Pirmajā kārtā jaunie īru regbisti ar minimālu pārsvaru bija tikuši galā ar Velsas izlasi, kuri šajā sezonā bija absolūtie Sešu nāciju kausa čempioni. Otrajā kārtā no viņu rokas (rokām un kājām) krita visu laiku titulētākā U-20 Pasaules čempionāta izlase, Jaunzēlande, kuri ir arī esošie čempioni.

Maču labāk sāka dienvidu puslodes regbisti, vienu brīdi izvirzoties vadībā ar astoņu punktu pārsvaru, taču jau puslaika beigās uz tablo rezultāts vēstīja 20:14 par labu īriem. Jaunzēlande gan nenolaida rokas un turpināja cīnīties, taču Bils Džonstons prata sasist bumbas "Baby Blacks" vārtos un nodrošināt zaļās salas komandai otro panākumu, turklāt, panākumu pret nominālajiem turnīra favorītiem.

Otrajā A grupas mačā tikās jau pieminētās Velsas un Gruzijas jaunieši. Velsiešiem arī šī spēle nedevās viegli un viņi uzvarēja vien ar viena punkta pārsvaru – 10:9.

Tikmēr B grupā pārliecinoši spēlē turnīra saimnieki, angļi, kuri izcīnīja otro piecu punktu uzvaru. Šoreiz viņu priekšā bezierunu kapitulāciju piedzīvoja Skotijas komanda – 44:0 par labu angļiem. Jāpiebilst, ka pēc diviem mačiem (pirmajā spēlē cīnījās ar itāļiem), Anglijas valstsvienība vidēji mačā gūst 46 punktus, zaudējot vien piecus.

Tiesa, viņu lielākais pārbaudījums grupu turnīrā vēl tikai priekšā, jo pēdējā spēļu kārtā mājienku spēku pārbaudīs Austrālijas regbisti. Šodien viņiem diezgan smagā spēlē izdevās pārspēt Itāliju ar 38:10, taču gandrīz stundu itāļi neļāva austrāliešiem izvērsties un tikai pēc 50. minūtes ķenguru zemes pārstāvji pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā.

Arī C grupā neiztiek bez mazliet negaidītiem pavērsieniem. Protams, Argentīnu nevar saukt par vāju regbija nāciju, taču viņu izvirzīšanās pirmajā vietā pēc divām spēļu kārtām nez vai bija paredzēta. Pēc Francijas vienaudžu pārspēšanas, otrajā kārtā arī DĀR regbistiem bija jāatzīst, ka "Los Pumitas" šajā gadā ir spēcīgi.

Pēc divām izspēlētajām U-20 pasaules čempionāta kārtām ir izveidojusies situācija, ka esošie čempioni un četrkārtējie turnīra uzvarētāji, Jaunzēlandes izlase, izslēgšanas mačos var arī neiekļūt, jo tiem kvalificējas tikai grupu uzvarētāji un labākā otrās vietas ieguvēja un uz šo brīdi "Baby Blacks" ir šajā bīstamajā ceturtajā vietā, taču pateicoties tikai tam, ka viņiem ir labāka gūto un zaudēto punktu attiecība nekā Austrālijai, DĀR un arī grupas tiešajai konkurentei Velsai ar kuriem viņi tiksies noslēdzošajā kārtā un šī spēle būs labs iesākums izslēgšanas mačiem.

Pasaules čempionāts regbijā, U-20

MājniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeĪrija24:33
VelsaGruzija10:9
AustrālijaItālija38:10
AnglijaSkotija44:0
FrancijaJapāna46:14
DĀRArgentīna13:19

A grupa

KomandaSUNZP
Īrija22008
Jaunzēlande21016
Velsa21016
Gruzija20021

B grupa

KomandaSUNZP
Anglija220010
Austrālija21016
Skotija21014
Itālija20020

C grupa

KomandaSUNZP
Argentīna22008
DĀR21016
Francija21015
Japāna20020

Izmantotie resursi:
U20 Championship

     [+] [-]

, 2016-06-12 00:07, pirms 8 gadiem
Ha ha. Protams, žēl AllBlacks, bet prieks par mūsu koloniju.