Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

LČ regbijā 7 sievietēm un U18 puišiem uzņem apgriezienus

LČ regbijā 7 sievietēm un U18 puišiem uzņem apgriezienus
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Pagājušajā nedēļas nogalē paralēli Latvijas izlases spēlei ar Čehijas valstsvienību, norisinājās Latvijas ečmpionāta regbijā 7 otrais posms U18 puišiem un dāmām. Ja sievietēm vēlreiz labākās bija RK "Selena", tad puišiem bija jauni uzvarētāji.

Iedzinējos esošās komandas alka revanša, tādēļ spēles izvērtās aizraujošas un saspringtas. Lielisku spēli gan kungu, gan dāmu konkurencē demonstrēja “Livonia” spēlētāji – abās grupās panākot labākus rezultātus nekā 1.posmā.

U18 puiši

Kungu konkurencē “Livonia” regbisti visās 4 spēlēs palika neuzvarēti, ar 19:7 pārspējot arī 1.posma uzvarētājus RK “Mītava”. Otrajā vietā ierindojās Mītavas regbisti, savukārt pārējo klubu rezultātu tabulā bez izmaiņām – trešie Baldones regbisti, ceturtie elejieši un piektie “ĶNSS/RTK Griežņi” regbisti. Līdz ar to kungu kopvērtējuma tabulā pēc 2.posmiem intriga ir atpakaļ – vienāds punktu skaits “Livonia” un “Mītava” regbistiem.

Turnīra ražīgākie punktu vācēji šo sestdien bija “Livonia” spēlētāji – 151 punkts. “Mītava” šoreiz iekrāja 120 punktus, no kuriem gandrīz pusi (56 punkti) guva Dāvids Žīdelis. “Baldone/ĶNSS” kontā 70 punkti (viņiem 6 rezultatīvi spēlētāji). Ceturtie punktu krāšanā JNSC klubs “Eleja” ar 60 punktiem, savukārt Griežņiem 1 piezemējums (5 punkti), ko veica Alberts Spilva (tomēr ņemot vērā, ka 1.posmā Griežņi visās spēlēs palika sausajā un ielaida 214 punktus, tad viens veikts un ielaisti 187 punkti ir acīm redzams progress).

Dāmas

Otrajā posmā dāmām piedalījās pat 6 komandas, jo Lietuvas regbistes Rīgas tehniskās koledžas laukumā bija ieradušās ar diviem sastāviem. Līdz ar to dāmu konkurencē cīņas laukumos notika divās grupās.

Līdzīgi kā LČ 1.posmā, arī šoreiz “Selēna” dāmas palika nepārspētas. Visās spēlēs gūtas pārliecinošas uzvaras. Apakšgrupā pārspētas “Mītava” un “Lietuva-1” regbistes; pusfināla cīņā ar 36:0 sausā uzvara pār “Miesnieki” dāmām un finālā ar 26:5 pārspētas “LSPA/Livonia” regbistes. Otro vietu ieņēma “LSPA/Livonia”, kas savā apakšgrupā ar 42:7 pārspēja 1.posma otrās vietas ieguvējas – RK “Miesnieki” sportistes, nostumjot tās uz 3.vietu.

Trīs rezultatīvākās 2.posma spēlētājas bija – Hanna Evelīna Neilande “Selēna” (50p), Sindija Širaka “LSPA/Livonia” (41p) un Sandra Lihovida “Selēna” (40p). Visvairāk punktus turnīrā izdevās gūt Livonia dāmām – 136 (8 rezultatīvas spēlētājas), kamēr “Selēna” savā kontā iekrāja 130 punktus (6 rezultatīvas spēlētājas). 56 punkti “Miesnieki” dāmām un 51 punkts “Mītava” komandai. Savukārt Lietuva-1 un Lietuva-2 attiecīgi iekrāja 27 un 12 punktus.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.