Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tulūza titula aizstāvēšanu sāk ar smagu uzvaru Larošelā

Juris Miņins
Juris Miņins

Tulūza titula aizstāvēšanu sāk ar smagu uzvaru Larošelā
Tulūzai izdevās apturēt Larošelu arī šoreiz Foto:AFP/Scanpix

Šodien ar divām spēlēm noslēdzās Francijas regbija čempionāta augstākās divīzijas pirmā spēļu kārta un tajā iepriekšējās sezonas čempioni Tulūza ar 20:16 pārspēja iepriekšējās sezonas finālistus, Larošelas komandu.

Šodien tika izspēlētas divas atlikušās "Top 14" čempionāta spēles un pirmajā no tām Liona savā laukumā uzņēma Klermonu. Jāsaka, ka "Dzeltenā armija" no Klermonas spēli sāka relatīvi veiksmīgi, jo pirmie guva piezemējumu, atklājot mača rezultātu, taču nedz tobrīd, nedz arī vēlāk nespēja uzbūvēt pietiekošu pārsvaru un Lionas "Vilkiem" izdevās ne tikai atspēlēties, bet arī izvirzīties vadībā.

Jau pirmajā puslaikā ar četru minūšu pauzi starpā divus piezemējumus guva Po komandas spēlētājs Ītans Dumortī, kas faktiski arī lauza spēles gaitu, jo deva vadību mājnieku komandai, kuru Klermonas regbisti, lai vai kā arī otrajā puslaikā centās, nespēja izraut no "vilku" rokām.

Savukārt kārtas pēdējā spēle bija plānota kā sezonas ievada saldais ēdiens, jo svētdienas vakarā maču aizvadīja iepriekšējās sezonas finālisti – čempioni Tulūza bija ieradusies Larošelas komandas mājvietā, Marsela Deflandrē vārdā nosauktajā stadionā.

Spēles ievads bija diezgan dīvains un tāds apzīmējums ir vietā, jo, lai arī Larošelas regbisti uzbruka vairāk un arī bīstamāk, pirmie vadībā nonāca tulūzieši, kad Tomass Ramoss realizēja divus sodus. "Kuģotāji" gan tāpēc savu ceļojumu uz pretinieku ieskaites zonu nepārrauca un 17. minūtē Žils Fārvs, pēc ieilguša mājnieku uzbrukuma bija tas, kurš guva mača pirmo piezemējumu.

Jāsaka, ka tās nebija vienīgās problēmas, kas puslaika vidū radās čempioniem, jo līdz ar piezemējumu dzeltenā kartīte tika parādīta Fransuā Krosam. Paliekot 14 vīru sastāvā gan Tulūzas komanda nesalūza un faktiski viena cīnītāja zudums nebija īpaši pamanāms laukumā, jo viesi gana meistarīgi aizsargājās.

Te gan jāpiebilst, ka Larošela savas iespējas realizēja ļoti izvēlīgi un neregulāri, jo pāris neveiksmīgi sitieni pa vārtiem sanāca Žilam Plisonam un arī perspektīvie uzbrukumi ne vienmēr tika pie turpinājuma.

Puslaika beigās komandas apmainījās ar precīziem soda sitieniem un pārtraukumā gāja pie rezultāta 10:9 par labu mājniekiem.

Otrajā puslaikā viss notika teju tāpat kā pirmajā, taču komandas atradās mainītās lomās, proti, aktīvāka bija Tulūza, taču punktus guva Larošela. Arī sitienos pa vārtiem viesiem neklājās tik labi, bet puslaika vidū, pēc Vila Skeltona neapdomīga tvēriena mēģinājuma, mājnieki palika mazākumā.

Turpinājums arī ir acīmredzams – izmantojot vairākumu, ātro uzbrukumu noslēdza Romēns Ntamaks, izvirzot esošos čempionus vadībā, kas gan bija minimāla, jo Tomass Ramoss nespēja iesist realizācijas sitienu. Tiesa, vēlāk sekojošo sodu viņš iesita gan.

Atlikušajā spēles daļā komandas, lai arī jau ar pēdējiem spēkiem, tomēr mēģināja kaut ko izveidot uzbrukumā, taču tālāk par mēģinājumiem viņu centieni netika. Droši var teikt, ka šī, tāpat kā iepriekšējās sezonas fināls, bija divu līdzīgu komandu cīņa, kurā smagu uzvaru izcīnīja Tulūza – 20:16.

Top 14, 2021./2022. gada sezona, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
BiaricaBordo27:15
BrivePerpiņāna36:15
KastraPo16:12
"Stade Francais""Racing 92"21:36
TulonaMonpeljē24:24
LionaKlermona28:19
LarošelaTulūza16:20