Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts regbijā startē ar sīvu cīņu

Jānis Pārums

Piektdien, 6. maijā Baldones stadionā ar spēli starp RK “Baldone” un “Miesnieki/Ķekava” sākās 20. “Livland” Latvijas meistarsacīkstes regbijā. Starta mačā izvērtās ļoti sīva cīņa par uzvaru un veiksminieki tika noteikti tikai pašās cīņas beigās. Galu galā RK “Baldone” atzina “Miesnieki/Ķekava” pārākumu ar 25:26 (10:14).

Cīņa iesākās ar diviem baldoniešu piezemējumiem, viņiem panākot vadību 10:0. “Miesnieki” atbildēja ar diviem piezemējumiem un precīziem realizācijas sitieniem, izvirzoties vadībā 14:10. Tā noslēdzās pirmais puslaiks. Arī mača otrā daļa aizritēja saspringtā cīņā, rezultātam vienmērīgi pieaugot abu komandu labā, taču beigās tomēr
nedaudz pārāki bija “Miesnieki/Ķekava”.

Uzvarētājiem pa 10 punktiem (divi piezemējumi) guva Matīss Batarāgs un Artūrs Kozels, bet 6 punktus (trīs realizācijas sitieni) iekrāja Romāns Višņakovs. RK “Baldone” labā 10 punktus (divi piezemējumi) guva Gatis Ramats, bet pa 5 (piezemējums) Kaspars Jakušs, Raivis Kokins un Juris Leitāns.

RK Baldone galvenais treneris Kārlis Dilbo:
– Cīņa bija ļoti sīva un nācās tai atdot visus spēkus. Labi nospēlējām aizsardzībā. Savukārt uzbrukumā ar “vējera” palīdzību bieži spējām izspēlēt bumbu līdz labām punktu gūšanas situācijām. Mums šī spēle un labais sniegums būs kā lielisks ievads visai sezonai.

“Miesnieki/Ķekava” galvenais treneris Normunds Struža:
– Šo spēli aizvadījām ar komandas otro sastāvu. No pirmā virknējuma vienībai vienīgi palīdzēja Jānis Skuja, Mārcis Kreicbergs un Artūrs Kozels. Jāatzīst, ka mums paveicās, jo mača beigās sāncenši nebija tālu no tā, lai svinētu uzvaru. Baldonieši bija labi sagatavojušies spēlei. Mūsu otrajam sastāvam nāksies vēl krietni vien pastrādāt, lai uzlabotu savu sniegumu.

“Livland” Latvijas meistarsacīkšu turpinājumā, rīt 7. maijā, pulksten 11.00 Upesciemā spēkiem mērosies “Livonia/Garkalne” – “Kalve”, bet pulksten 14.00 Ozolnieku vidusskolas stadionā Jelgavas LLU uzņems Valmieras “Fēniksu”. Otrdien, 10. maijā, Juglā pulksten 19.00 “Eži/LMT” spēlēs pret “Baldoni”.

Jāatgādina, ka šogad valsts čempionātā piedalīsies septiņas komandas: pagājušā gada čempioni “LMT/Eži”, sudraba medaļnieki “Miesnieki/Ķekava”, “Kalve” (regbija klubu SK “Ovāls” un 1964 apvienotā vienība), “Livonia/Garkalne”, “Baldone”, Valmieras “Fēnikss” un Jelgavas LLU. Vispirms visas komandas aizvadīs divu apļu savstarpējās cīņas, pēc kā sešas labākās iekļūs izslēgšanas spēlēs. Jāuzsver, ka Latvijas meistarsacīkstēs izslēgšanas spēles tiks rīkotas pirmoreiz valsts ovālās bumbas vēsturē. Pirmās un otrās vietas ieguvēji uzreiz iekļūs pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā līdz vienai uzvarai cīnīsies trešās un sestās un ceturtās un piektās vietas ieguvēji. Uzvarētāji iekļūs pusfinālā, kur arī veiksminieki tiks noskaidroti vienā mačā. Visbeidzot pusfinālu uzvarētāji aizvadīs zelta spēli par pirmo vietu, zaudētāji sacentīsies par 3. vietu, bet ceturtdaļfināla neveiksminieki aizvadīs cīņu par 5. vietu. Visi izslēgšanas spēļu uzvarētāji tiks noteikti vienā mačā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

     [+] [-]

, 2011-05-06 22:41, pirms 13 gadiem
Miesnieki baigi riskē, spēlējot ar otro sastāvu. Vienreiz tā var norauties... Cik tur trūka, lai Baldonē jau būtu pirmā reize... Bet, no otras puses, šādi tiek celta intriga Latvijas čempionātā. Redzēsim, kas notiks, kad sāksies izslēgšanas spēles.

     [+] [-]

, 2011-05-06 22:42, pirms 13 gadiem
Dzirdēju, ka punktus par spēli jau arī šogad skaitīs savādāk