Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

LČ regbijā-7 U18 grupā 3.posmā spraigā duelī uzvar "Livonia", elejieši spiesti atsaukt dalību

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ regbijā-7 U18 grupā 3.posmā spraigā duelī uzvar "Livonia", elejieši spiesti atsaukt dalību
Foto: Juris Bērziņš - Soms

Latvijas čempionātā regbijā-7 U18 grupā trešajā posmā atkal uzvaru izcīnīja "Livonia" regbisti, tikēr elejieši bija spiesti atsaukt dalību, jo nespēja nokomplektēt sastāvu.

Līdz ar to, lai arī šajā posmā dalību bija pieteikušās piecas komandas, sacensībās piedalījāsčetras - Baldone/ĶNSS, pirmnā posma uzvarētāji RK "Mītava", pagājušā posma uzvarētāji RK "Livonia" un ĶNSS/Griežņi.

Dienas interesantākā spēle noteikti, izvērtās starp "Livonia" un "Mītava" regbistiem. Abām komandām iepriekšējos šī gada LČ posmos bija pa vienai pirmajai vietai un vienai otrajai vietai. Tas nozīmēja, ka uzvara šajā čempionāta posmā dos nelielu handikapu pirms noslēguma sacensībām.

Un komandas nelika skatītājiem vilties. Abas vienības demonstrēja ļoti līdzīgu sniegumu, tādēļ spēles pirmais puslaiks noslēdzās ar kaujiniecisku 12:12. Līdz ar to viss izšķīrās spēles otrajā puslaikā. "Mītavas" regbistiem izdevās izvirzīties vadībā, tomēr, jo tuvāk nāca spēles beigas signāls, jo skaidrāk varēja redzēt, ka nedaudz vairāk spēka pēdējām minūtēm ir saglabājuši "Livonia" regbisti. Viņiem arī izdevās veikt vēl vienu piezemējumu un tādējādi izraut uzvaru no jauno "Mītavas" spēlētāju rokām.

Vēl gan pēc pamatlaika beigām, spēlei turpinoties, "Mītava" tika pie pēdējās iespējas - sods par labu "Mītava" regbistiem, tomēr labi iesāktais uzbrukums noslēdzās ar zaudētu bumbu un spēles galvenais tiesnesis nosvilpa spēles beigas.

Līdz ar to par Latvijas čempionāta 3.posma uzvarētājiem kļuva "Livonia" regbisti, ar 24:22 pārspējot sīvākos pretiniekus no Jelgavas.

ĶNSS/Griežņi jaunie regbisti uz šo posmu bija nokomplektējuši pilnu sastāvu un pietiekami garu rezervistu soliņu. Posma trīs spēlēs ikviens tika uz laukuma, lai varētu gūt vērtīgu pieredzi ovālās bumbas spēlē. Baldones regbisti turpināja demonstrēt savu spēli arī šajā posmā ierindojoties 3.vietā. Uzvara pār Griežņi (49:0) un divi zaudējumi pret Livonia (5:20) un Mītava (0:36).

Rezultatīvākais šī posma spēlētājs - Ruslans Sosnars (Livonia) ar 41 punktu. "Mītava" līderis un Latvijas U18 izlases kapteinis Dāvids Židelis otrs rezultatīvākais - 40 punkti.

Noteikti ne mazāk aizraujošas un interesantas spēles mūs sagaida noslēdzošajā LČ U18 posmā, kur arī noskaidrosies šī gada spēcīgākais regbijs-7 U18 komanda..Ceturtais posms paredzēts 15.oktobrī RTK stadionā.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv