Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Baltic XL/Livonia" par 5. vietu Baltijas Top līgā pret Viļņas "Dzelzs vilkiem"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Baltic XL/Livonia" par 5. vietu Baltijas Top līgā pret Viļņas "Dzelzs vilkiem"
Foto: RK "Livonia".

Šo svētdien, 6. oktobrī, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā Latvijas vadošais regbija klubs Baltijas Top līgā “Baltic XL/Livonia” cīnīsies par 5. vietu ar mājiniekiem “Geležinis Vilkas”, ko šogad ļoti līdzīgā spēlē regulārajā sezonā pārspēja.

Tā kā “Baltic XL/Livonia” strīdīgā situācijā tika ieskaitīts tehniskais zaudējums un Lietuvas puses bezdarbības dēļ lieta netika izskatīta pienācīgi un objektīvi, tad palika spēkā livoniešiem atņemtie pieci punkti, kas viņus Top4 un pusfinālistu vietā ar 12 punktiem ierindoja sestajā pozīcijā turnīra tabulā. Viļņas klubam ar 17 punktiem ar vēl diviem klubiem ar tādu pašu punktu skaitu no trešās līdz piektajai vietai – “Šiauļiai” un “Vairas”, ņemot vērā savstarpējās spēlēs, nācās samierināties ar piekto vietu un palikšanu ārpus pusfināla.

Interesanti, ka, ja tiktu anulēts šis strīdīgi piešķirtais zaudējums pret “Šiauļiai”, tad abi šīs svētdienas pretinieki būtu iekļuvuši starp labākajām četrām komandām un spēlētu pusfinālā, jo “Baltic XL/Livonia” turnīra tabulā atrastos 4. vietā, bet “Geležinis Vilkas” tieši priekšā trešajā. Savukārt ārpus pusfināla robežas būtu divi Šauļu klubi.

Abas komandas šogad ir vienu reizi spēlējušas viena pret otru, savstarpējo maču aizvadot pirms mēneša. Spēle izvērtās ļoti līdzīga un spraiga, ar viena punkta pārsvaru jeb 32:31 uzvaru svinot Nīla Džonsona vadītajai “Batlic XL/Livonia”. Tā bija livoniešu pēdējā spēle pamatturnīrā un trešā izcīnītā uzvara regbija laukumā. Arī nākamie pretinieki sezonas laikā bija tikuši pie trim panākumiem.

Cīņā par 5.-7. vietu Lietuvas komandai tā būs pirmā spēle, savukārt, “Baltic XL/Livonia” jau vienu ir aizvadījusi, pagājušajā svētdienā Upesciemā ļoti labi nospēlējot un ļoti pārliecinoši ar 56:3 pārspējot principiālos pretiniekus “Miesniekus”.