Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija 7 izlase sākusi pēdējo treniņu ciklu pirms Eiropas čempionāta

Regbija 7 izlase sākusi pēdējo treniņu ciklu pirms Eiropas čempionāta
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Trešdien Latvijas izlase regbijā 7 aizvadīs pirmo treniņu no pēdējo četru treniņu cikla gatavojoties nākamās nedēļas nogalē Kauņā paredzētajam Eiropas čempionātam A divīzijā.

Komandas galvenā trenera lietuvieša Edmunda Ščavinska vadībā joprojām ir pietiekami daudz kandidātu no kuriem līdz 8.jūnijam vajadzēs izsijāt tos 12, kuri brauks uz Lietuvu. Pagājušajā svētdienā izlase aizvadīja vairākas treniņspēles Šauļos pret ''BaltRex'', pēc kurām tika nolemts nesašaurināt kandidātu loku, kādēļ turpina gatavoties visi, ieskaitot arī dažus, kuri ārstē savainojumus, taču cer būt veseli.

Sacensību pirmajā dienā, sestdien, 14.jūnijā A grupā Latvijai būs jāspēlē ar Kipru, Dāniju, Horvātiju un Zviedriju. Svētdien, 15.jūnijā vispirms gaidāma noslēdzošā spēle grupā ar galveno favorīti Ukrainu. Komandas, kuras savās grupās ieņems pirmās divas vietas, spēlēs pusfinālos pēc krusta sistēmas, lai noteiktu finālistus cīņā par kausu un līdz ar to – vietu jau Eiropā augstākajā - ''Grand Prix'' sērijā, kurā startē 12 labākās komandas. Trešo un ceturto vietu ieguvēji līdzīgi noteiks vietu sadalījumu cīņā par šķīvi no piektās līdz astotajai, bet komandas, kuras grupās ieņems piektās un sestās vietas – cīnīsies ne tikai par biķeri, kas pienāksies devītās vietas ieguvējai, bet arī par to, lai nepaliktu pēdējā un būtu spiesta pārcelties uz B divīziju. B grupā Kauņā spēlēs Polija, Nīderlande, Moldova, Lietuva, Izraēla un Monako.

A divīzijā Latvija iekļuva pēc uzvaras pagājušā gada vasarā Upesciemā notikušajā B divīzijas Ziemeļu zonas turnīrā, un Kauņā pretinieki būs krietni spēcīgāki nekā tie, ar kuriem nācies cīnīties pēdējos gados kopš veikts komandu dalījums divīzijās. Par pārmaiņām uzskatāms arī fakts, ka līdzšinējo nemainīgo regbija 7 izlases galveno treneri Uldi Bautri tagad nomainījis viens no kādreizējiem Lietuvas izlases līderiem Ščavinsks, kurš pagājušajā gadā aizveda līdz uzvarai Latvijas regbija 7 čempionātā ''Autowelt/Livonia'' komandu.

Latvijas regbija 7 izlases kandidāti

Ainārs Bērziņš, Artūrs Kisle, Vigo Valdavs, Kristaps Bērziņš, Norberts Bekmanis, Deivids Cjukša, Pavels Tulubjevs, Vadims Martiņenko, Reinis Pepa (visi 'RFC ''Livonia''), Elmārs Šefanovskis, Valters Raņķis, Emīls Balodis, Viktors Silvoniks, Andris Andersons (visi RK ''Miesnieki''), Dāvis Zagorskis, Roberts Miksons (abi LSPA), Nauris Bērziņš (RK ''Ovāls''), Mikus Ozols (RK ''Sigulda''), Kaspars Jakušs (LSPA/''Baldone''), Dāvis Bajārs (RK ''Fēnikss''), Ingus Aivars (RK ''Eži'')

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs