Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

LČ ceturtdaļfināla uzvarētājus nosaka dramatiska dropsitienu sērija

Sestdien Baldones stadionā notika divi “Livland” Latvijas regbija čempionāta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla mači. Ja vienā no tām uzvarētāja noteikšana neradīja nekādas problēmas, “Ķekava/Miesnieki” regbistiem ar 32:0 (12:0) uzvarot LLU, tad otrā, kurā spēkiem mērojās RK “Baldone” un “Livonia/Garkalne”, nepietika nedz ar spēles pamatlaiku (18:18), nedz arī ar divreiz 10 minūšu papildlaiku (23:23). Visu izšķīra piecu dropsitienu sērija, kurā veiksmes vairāk bija “Livonia/Garkalne” ovālās bumbas meistariem.

“Ķekava/Miesnieki” – LLU 32:0 (12:0)

Latvijas vicečempioniem “Ķekava/Miesnieki” regbistiem spēles laikā bija jūtams pārsvars, taču uzlauzt elastīgo LLU aizsardzību viņiem nemaz tik bieži neizdevās. Pirmos punktus ar piezemējumu guva Mikus Ozols, bet Artūrs Andersons precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 7:0. Vēl pirmajā puslaikā piezemējumu izdarīja Kārlis Vents – 12:0.

Mača otrajā daļā, kad spēlētāji jau sāka nogurt, “Miesnieku” pārākums sāka izpausties vēl vairāk, jo LLU komandai nebija svaigu rezervistu, ko sūtīt laukumā. Vispirms Agris Vanags panāca 17:0, tad Modris Vanags 22:0, vēlreiz Ozols 27:0, bet punktu spēlei pielika Gunārs Andersons – 32:0.

RK “Miesnieki” prezidents Uldis Bautris: Varbūt neparādījām savu labāko spēli, bet uzvara ir izcīnīta, turklāt bez traumām, kas mūsu klubu šosezon vajājušas itin bieži. Jāuzslavē uzbrucēji – viņi nocīnījās labā līmenī. Centrā mēģinājām iespēlēt brāļus Vanagus, kuri parādīja sevi no labākās puses. Nepatīkami, ka Valteru Raņķi no līdzsvara izsita daži strīdīgi tiesnešu lēmumi, tāpēc bijām spiesti viņu nomainīt. Tiesa, tas gan neko būtiski neizšķīra. Uz pusfināla spēli pret “Eži/LMT” vienību varbūt vēl spēsim pastiprināt sastāvu. Šobrīd – paldies komandai par cīņu. Jāpaslavē arī mūsu sāncenši – LLU regbisti.

LLU galvenais treneris Arvis Pilenieks: Domāju, ka lieliski nocīnījāmies aizsardzībā. Sāncenši pieļāva daudz kļūdu, taču ikviena komanda spēlē tā, kā to ļauj pretinieks. “Miesnieki” lielāko daļu no saviem punktiem guva uz pārsteiguma momenta rēķina. Protams, viņi bija spēcīgāki un arī savā labākajā sastāvā diez vai mēs spētu sāncenšus uzvarēt. Nedaudz pietrūka veiksmes uzbrukumā. Sezona šogad kopumā mūsu komandai ir sanākusi laba, bija daudz līdzīgu cīņu. Tagad vēl vienīgi jācenšas uzvarēt pēdējo spēli par piekto vietu.

RK “Baldone” – “Livonia/Garkalne” 2:4 (8:13, 18:18, 23:23)

Otra ceturtdaļfināla cīņa iznāca ļoti sīva un līdzīga. Rezultātu atklāja baldonieši, pēc Raivja Kokina piezemējuma izvirzoties vadībā 5:0. Tiesa, itin drīz Marks Alens atjaunoja neizšķirtu 5:5. Turpinājumā Kristaps Jakušs ar precīzu soda sitienu atkal izvirzīja vadībā “Baldoni” 8:5, bet “Livonia/Garkalne” atbildēja ar Arta Jurkovska piezemējumu un precīzu Aināra Bērziņa realizācijas sitienu. 13:8 “Livonia/Garkalne” labā pēc pirmā puslaika.

Mača otrajā daļā Juris Leitāns ar piezemējumu atkal panāca neizšķirtu 13:13, bet Vigo Valdavs juniors izvirzīja vadībā “Livonia/Garkalne” 18:13. Pašā spēles pamatlaika izskaņā Jānis Zālmanis atkal izlīdzināja rezultātu – 18:18.

Divreiz 10 minūšu papildlaikā abas komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem. Vispirms Kristaps Jakušs izvirzīja vadībā RK “Baldone” 23:18, bet tad Vigo Valdavs juniors atjaunoja neizšķirtu – 23:23. Savukārt piecu dropsitienu sērijā no 22 metru līnijas vairāk veiksmes bija “Livonia/Garkalne” regbistiem. Viņi precīzi izpildīja četrus, bet sāncenši trāpīja tikai divus no četriem sitieniem.

RK “Baldone” galvenais treneris Kārlis Dilbo: Spēle iznāca ļoti smaga. Laukumā bija divi līdzvērtīgi sāncenši un cīņa ritēja līdz pēdējai sekundei. Diemžēl dropsitienu sērijā veiksme nebija mūsu pusē un nācās samierināties ar zaudējumu.

“Livonia/Garkalne” galvenais treneris Aivars Krūmiņš: Laukumā cīnījās divas spēkiem ļoti līdzīgas komandas. Mums nedaudz labāka bija spēka cīņa, sāncenšiem – sānu izspēle. Galotne bija vienkārši dramatiska. Man tādu dropsitienu sēriju nācās piedzīvot pirmo reizi mūžā. Paldies visiem puišiem par izturību. Tagad esam izpildījuši šīs sezonas minimālo uzdevumu – izcīnīt vismaz ceturto vietu. Turpinājumā pusfinālā varēsim cīnīties bez liekas spriedzes.

Nākamnnedēļ – pusfināli!

Tādējādi, tagad ir zināmi visi “Livland” Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu pusfinālu dalībnieki. Atgādināsim, ka pusfināla cīņas notiks 8. un 9. oktobrī Juglas stadionā. Vispirms sestdien, 8. oktobrī, pulksten 16.00 “Eži/LMT” spēlēs pret “Miesnieki/Ķekava” regbistiem, bet svētdien, 9. oktobrī, pulksten 14.00 “Kalve” mērosies spēkiem ar “Livonia/Garkalne”.

Savukārt “Livland” Latvijas čempionāta izšķirīgie mači notiks vēl pēc nedēļas – sestdien, 15. oktobrī, Latvijas Universitātes stadionā, Krišjāņa Barona ielā 116a. Pulksten 12.00 sāksies spēle par trešo vietu, bet pulksten 15.00 – fināls.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


, 2011-10-01 22:11, pirms 13 gadiem
Bet RK “Baldone” – “Livonia/Garkalne” spēlē rīkojās dīvaini atceļot Baldones pēdējo piezemējumu!
, 2011-10-02 08:42, pirms 13 gadiem
tieši tā tas bija kaut kas neredzets ta pat ka dropsitienu sērija!
, 2011-10-02 10:58, pirms 13 gadiem
jā tas tiesa kad spēlēja RK Baldone - Livonia/Garklane atcēla pēdējo piezemējumu un tas piezemējums būtu izšķīris spēli un RK Baldone uzvarētu!!!!!
Izšķirošā spēle par uzvaru. Foto: RK "Livonia".

Ar Baldones un "Livonia" dramatisko un līdzvērtīgo finālspēli noslēdzies LČ 2. posms regbijā U16

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta otrajā posmā U16 jauniešiem RK “Livonia” bija ļoti tuvu tam, lai izcīnītu uzvaru, taču aizraujošajā izšķirošajā spēlē pēdējās sekundēs pieļāva kļūdu, ko izmantoja baldonieši, uzvarot arī šajā posmā.
Edmundas Ščavinskas (no kreisās) un RK "Livonia" vadītājs Jānis Zuments ar čempionu dēli. Foto: RK "Livonia".

Laba sagatavošanās un komandas darbs RK "Livonia" regbija-7 čempionu titula atgūšanās pamatā

Pēc sestdien izcīnītās uzvaras otrajā posmā un čempionu titula atgūšanas pēc gada pārtraukuma RK “Livonia” regbija-7 komandas treneris Edmundas Ščavinskas un menedžeris Gregors Gorohovskis norādīja, ka panākuma pamatā ir labā sagatavošanās un komandas darbs. Un uzvara tka veltīta Roberta Miksona piemiņai.
2024. gada Latvijas čempioni regbijā-7 "Baltic XL/Livonia". Foto: RK "Livonia".

RK "Livonia" spraigā finālā atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Tikpat sekmīgi arī otro posmu regbijā-7 aizvadījuši RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kuri sestdien Baldonē spraigā cīņā finālā šoreiz pārspēja RK “Miesnieki” un tāpat kā pirmajā posmā svinēja uzvaru, tādējādi likumsakarīgi Edmundasa Ščavinska trenētajiem regbistiem izcīnot pirmo vietu kopsummā un pēc gada pārtraukuma atgūstot čempionu titulu regbijā-7.