Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Fēnikss" un "Ežu" trillerī valmierieši beigās nosargā punkta pārsvaru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Fēnikss" un "Ežu" trillerī valmierieši beigās nosargā punkta pārsvaru
Foto: Regbija klubs "Fēnikss".

Latvijas čempionātā regbijā-15 Valmieras “Fēnikss” spraigā cīņā viesos beigās tomēr nosargāja punkta pārsvaru un ar 33:32 uzvarēja mājiniekus “Eži” regbistus.

Šai spēlei bija liela nozīme cīņā par bronzas medaļu, un tā izvērtās trillera cienīga. Jau pirmajā uzbrukumā spēles pirmajā minūtē skaistu piezemējumu paveica “Fēnikss” spēlētājs Edijs Vinters un realizācijas sitienu trāpīja Rodžers Puramlis – 0:7.

Turpinājums piederēja “Ežiem”. Pirmajā puslaika vidū viņi atbildēja ar diviem piezemējumiem (Dairis Baranovs, Elmārs Imbrass), Mihaila Tumina realizētu soda sitienu un vienu precīzu realizācijas sitienu pēc pirmā piezemējuma. Viesi punktus pirmajā puslaikā vairs neguva. Līdz ar to pirmais puslaiks RSMT stadionā Rīgā noslēdzās ar mājinieku vadību – 15:7.

Otrajā puslaikā “Eži” pēc Tumina dropsitiena, Elvisa Siliņa piezemējuma un Tumina realizācijas sitiena spēles 55.minūtē panāca pieklājīgu vadību ar 25-7. Likās, ka cīņa, iespējams, beigusies. Tomēr “Fēnikss” spēlētāji nepadevās, pamatīgi saņēmās un nākamajās desmit minūtēs negaidīti realizēja 3 piezemējumus pēc kārtas. Divus no tiem izdarīja Lauris Freidenbergs, vienu Edijs Vinters, bet divos realizācijas sitienos precīzs bija Rodžers Purmalis, un tādējādi spēles 67.minūtē vadībā jau atradās viesi – 25:26.

Sekoja jau “Ežu” spetiņu punktu gājiena atbilde (piezemējums Ingum Aivaram un realizācija Tuminam) un jau +6 viņiem. “Fēnikss” atkal nepalika parādā un ar Kristapa Bērzes piezemējumu un Purmaļa realizācijas sitienu, atguva minimālu vadību, spēles 77.minūtē rezultātam 32:33.

Galotnē “Eži” varēja izraut uzvaru, bet Mihaila Tumina soda sitiens bija neprecīzs, un laimīgu uzvaru ar 33-32 svinēja “Fēnikss” regbisti. Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti Tumins (Eži) un Bērze (Fēnikss).

Pateicoties uzvarai, “Fēnikss” nostiprinājušies tabulas 3.pozīcijā, bet “Ežu” regbisti ieņem 4.pozīciju.