Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Baltic XL/Livonia" izcīna otro pārliecinošo uzvaru Latvijas čempionātā regbijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Baltic XL/Livonia" izcīna otro pārliecinošo uzvaru  Latvijas čempionātā regbijā
Foto: RK "Livonia".

Sestdien Upesciema stadionā Latvijas čempionātā regbijā15 RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia” ar pārliecinošu rezultātu 72:5 pārspēja Valmieras “Fēnikss”, tiekot pie otrā panākuma un sarūpējot valmieriešiem otro zaudējumu

“Fēnikss” čempionāta atklāšanas spēlē līdzvērtīgā cīņā ar 35:27 uzvarēja “Livonia” otro komandu “Garkalne/Livonia”, savukārt pēc tam tikpat līdzīgā cīņā ar 15:19 piekāpās “Ežiem”. Savukārt spēcīgākā livoniešu komanda čempionātu iesāka ar graujošu “sauso” uzvaru (138:0) pār “Lāčiem”. Tāpēc šodienas spēle viņiem bija tika otrā šajā sezonā. Gūstot 72 punktus, “Baltic XL/Livonia” divu spēļu summā ir pārsniegusi divus simtus punktu – 210.

Līdzvērtīga cīņa izpalika, dominējot livnošiem. “Fēnikss” uz tablo atzīmējās ar vienu piezemējumu, līdz ar to spēlei beidzoties 72:5 “Baltic XL/Livonia” labā. Par vērtīgāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Roberts Brikmanis.

“Gribētu apsveikt “Livoniu” ar uzvaru. Kas atteicas uz spēli, tad tā bija normāla. Mums bija liels pārsvars, kas atspoguļojās rezultātā. Taču “Livoniai” ir resursi, lai spēlētu labāku, skaistāku un mūsdienīgāku regbiju. Tāpēc ir pie tā jāstrādā, arī lai izlabotu mazākas kļūdiņas un novērstu trūkumus,” skaidro gruzīnu speciālists Gaga Gurešidze.

“Vakar ieraugot “Fēnikss” sastāvu, domāju, ka šodien būs tāda nopietna cīņa, vairāk fiziska cīņa, jo viņiem sastāvs ir tāds fiziski spēcīgs, smags. Tāpēc centāmies nopietni noskaņoties spēlei, lai arī nebija manā rīcībā nebija daudzu rezervistu, jo daļa ir Latvijas izlasē regbijā7,” stāsta RK “Baltic XL/Livonia” treneris Mārcis Rullis.

“Iesākām ļoti labi, taču atkal individuālā meistarība ņēma virsroku, tāpēc ir daudz pie kā vēl jāstrādā,” norāda Rullis, piebilstot, ka komanda iet pareizā virzienā. “Spēlē bija daudz labu lietu, bet bija arī daudz kļūdu, kas ir jāizlabo. Mums ir atbraucis palīgā gruzīnu treneris Gaga, tāpēc kopā mēģināsim Top līgas (spēcīgā Baltijas regbija līga -aut.piez.) sezonā novērst šīs kļūdas, lai Top līgā izskatītos labi.

“Joprojām vēl neesam daudz spēlējuši piecpadsmitnieku treniņos, jo diemžēl vēl treniņos nesanāk pietiekoši cilvēku, bet beigsies septītnieks izlasē un tuvosies Top līga, tad jau arī vairāk nāks,” pašreizējo un potenciālo nākotnes situācija ieskicē regbija speciālists.

Svētdien Upesciema stadionā savā starpā tiksies abas “Livonia” komandas.

     [+] [-]

, 2024-06-02 02:09, pirms 2 nedēļām
Autor ieliec lūdzu tabulu. Paldies.

     [+] [-]

, 2024-06-02 09:43, pirms 2 nedēļām
Nevarētu būt tā, ka šis ir pēdējais gads, kad notiek LČ regbija? Jo reāli nav vairs kam spēlēt?

     [+] [-]

, 2024-06-03 17:54, pirms 2 nedēļām
Lūdzu tabulu.